Detenen quatre homes per l'assalt violent a casa d'un promotor de Cornellà del Terri

Dos dels detinguts, germans, treballaven també en el ram de la construcció i se'ls imputen altres assalts a empresaris

El dilluns 21 de setembre tres homes encaputxats i armats amb dues pistoles i un ganivet van entrar a la casa i van retenir i torturar el promotor Joan Casademont Oliveras i la seva dona, Joaquima Costa Canalias, durant una bona estona. A l'home fins i tot li van clavar un punxó a la cuixa per fer-li dir on tenia els diners. Al final, els lladres van marxar amb uns 9.000 euros i van deixar les víctimes lligades i tancades dins d'una habitació. La casa del promotor està situada arran mateix de l'autovia de Banyoles. Els Mossos van inspeccionar les càmeres de seguretat d'una empresa veïna i, a partir de diferents indicis, aviat van dirigir les seves sospites cap a David López Peláez, de 36 anys, veí de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) i el seu germà Juan José, de 47 anys i veí de Barcelona, que regentaven una petita empresa relacionada amb el món de la construcció. També van identificar com a sospitosos Marcos Pérez Ventós, de 29 anys i veí de Barcelona, i Iván Amaya Roldán, veí de Palau-solità i Plegamans. El 15 d'octubre, tots quatre van ser identificats per la policia local de Cassà de la Selva quan rondaven per la població i els van comissar una pistola simulada que duien dins del cotxe. Tot i que els tenien els telèfons punxats i ja els van començar a anar a la saga poc després de l'assalt a Cornellà, els investigadors dels Mossos els van perdre la pista, fins que el 2 de novembre es va produir un altre assalt que duia la marca del grup sospitós. Dos homes encaputxats i armats van irrompre a les oficines d'una empresa de construcció del barri del Guinardó de Barcelona. Van intimidar l'administrador, el van lligar i el van obligar a obrir la caixa forta, que van buidar. Però, després d'aquest assalt, els sospitosos van tornar a fugir i no va ser fins dilluns que els Mossos els van poder detenir.

Els Mossos d'Esquadra consideren que tots quatre van participar en el cas de Cornellà del Terri i que a Barcelona Iván Amaya no hi era. El jutge ha dictat presó sense fiança per a Marcos Pérez i Juan José López i els altres dos han quedat en llibertat. Els Mossos sospiten que els detinguts s'estaven organitzant per entrar en el món dels negocis il·legals i que havien temptejat el terreny a través d'incursions a l'estranger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.