Successos

Successos

Empresonen el sospitós del tiroteig de Figueres

També li atribueixen el segrest anterior d’un dels ocupants del cotxe, en el qual van impactar set bales

El jutjat d’instrucció 3 de Figueres va ordenar ahir l’ingrés a presó de Ckeylis Monet Díaz, el jove de 21 anys arrestat dimarts a Salt, sospitós de ser l’autor de la rajada de trets contra un cotxe ocupat per tres joves el 5 de novembre a la zona d’oci del recinte firal de Figueres. El fiscal i l’acusació particular, que exerceix Alejandro Moreno del despatx Bech de Careda, consideren Monet autor de tres delictes de temptativa d’assassinat i un altre de tinença il·lícita d’armes. El jutjat va decidir empresonar Monet després de practicar una roda de reconeixement en què els tres denunciants van reconèixer sense dubtes el detingut com l’home que els havia tirotejat.

L’incident va ser a quarts de cinc de la matinada a l’aparcament de la discoteca Luxury. Primer hi va haver una envestida entre el cotxe ocupat pels denunciants, Mohammed Garrouj, Hamid Kattousi i Pedro Jesús López Kardoudi, un BMW, i el Chevrolet Cruze de Ckeylis Monet. La trompada entre els cotxes la va captar una càmera de seguretat de la zona i consta com a prova. Després de l’envestida va venir el tiroteig, que les càmeres no van captar, però segons els denunciants, Ckeylis Monet va sortir del cotxe i els va disparar un mínim de set cops. Els forats de bala al cotxe així ho avalen. Sis a la part del davant i un a la part posterior. Un dels trets va impactar en el vidre davanter i “podria haver resultat mortal per al conductor”, assenyala la interlocutòria judicial.

Després del tiroteig, l’amo del BMW es va presentar a la comissaria dels Mossos de Figueres i va denunciar l’atac. Els Mossos van intentar localitzar el pistoler i el seu cotxe, però la feina no va ser fàcil. El dia 14 de novembre van veure el Chevrolet Cruze, amb danys corresponents a l’envestida del dia dels fets. Li van posar una balisa de seguiment per saber els moviments del seu amo i així van comprovar que el jove, que abans residia a Figueres, s’havia traslladat amb la seva parella i els seus dos fills petits, a Masquefa, domicili que els Mossos van escorcollar després de detenir-lo a Salt.

El sospitós va entregar voluntàriament una arma, que a primera vista no es pressuposa l’arma del tiroteig, però queden pendents de fer les proves de balística.

Ckeylis Monet nega ser l’autor del tiroteig i assegura que la nit dels fets ell era a Sabadell. La seva lletrada, Natàlia Frigola, presentarà recurs contra l’ordre d’empresonament argumentant que no hi ha prova directa que l’incrimini i que té arrelament, cosa que anul·la el risc de fugida que hi veuen el fiscal i l’acusació.

La defensa argumenta que l’animadversió existent entre els denunciants és per un afer anterior en què un d’ells havia acusat Monet d’haver-lo segrestat i retingut durant hores en una casa. Per aquest delicte de detenció il·legal Monet va passar ahir a disposició del jutjat número 3 de Figueres però no se li va ordenar presó.

LA XIFRA

7
impactes
de bala tenia el cotxe tirotejat, ocupat per tres homes.

LA DATA

05.11.17
hi va haver
un tiroteig a la zona d’aparcament de la discoteca Luxury de Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia