Successos

Successos

Condemnat per haver abusat de la fillastra

L’home va fer tocaments a la menor i la va violar “de manera intermitent i continuada” durant vuit anys

L’Audiència de Girona ha condemnat a nou anys de presó un empordanès que va abusar sexualment de la fillastra durant vuit anys. Segons recull la sentència, els abusos sexuals van començar el 1998, quan la nena tenia set anys. Aleshores, en feia uns tres que el condemnat s’havia casat amb la mare de la menor. El processat va fer de padrastre tant a ella com al seu germà. El matrimoni, que també va tenir un altre fill en comú, vivia en un poble de l’Alt Empordà.

L’Audiència considera provat que l’acusat va abusar sexualment de la fillastra “de manera intermitent i continuada” durant anys. Aprofitant els moments en què tots dos es quedaven sols, li feia tocaments i la violava. No només a l’habitatge on vivia la família, sinó també a casa dels avis o dins de la seva furgoneta.

Els abusos es van allargar fins al 2006, quan la víctima estava a punt de fer els setze anys. L’acusat va arribar un dia a casa i es va trobar l’adolescent amb un ganivet a la mà, amenaçant de suïcidar-se. Va ser llavors –recull la sentència– quan l’home va decidir no tornar-la a tocar. Tot i això, van haver de passar nou anys fins que la víctima es va decidir a denunciar el padrastre. Ho va fer el 2015, quan ja feia temps que el condemnat no vivia amb ells, perquè el matrimoni s’havia separat el 2008.

Ell nega els fets

Durant el judici, el processat va negar els fets i va sostenir que la fillastra –ara té 26 anys– l’havia denunciat per ressentiment. Segons la defensa, ella i la mare havien ordit un pla per separar-lo del fill que la parella havia tingut en comú.

L’Audiència de Girona, però, no es creu l’acusat i dona plena credibilitat a la declaració de la víctima, que va dir que, d’ençà que té ús de raó, recordava com el seu padrastre abusava d’ella. La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Daniel Varona, subratlla que el relat de la fillastra va ser “contundent” i, fins i tot, “impactant”. “Interrogada sobre quants episodis d’abusos ha patit, la seva resposta no ha pogut ser més gràfica (i versemblant per a aquest tribunal)”, recull l’escrit. “De la mateixa manera que no recorda quants cops va menjar espaguetis de petita, tampoc pot recordar quants cops van abusar d’ella durant anys”, hi afegeix.

El fiscal demanava 32 anys de presó per a Serafín Bassols, a qui imputava quatre delictes d’abús sexual. De manera alternativa, va sol·licitar una pena de deu anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual.

L’Audiència de Girona conclou que el cas s’ha d’emmarcar en el segon supòsit, d’un delicte continuat, perquè el condemnat sempre aprofitava la mateixa situació –el fet de ser el pare adoptiu de la víctima– per abusar d’ella. A l’hora d’imposar la pena, el tribunal aplica a l’home un agreujant de parentiu i el condemna a nou anys per un delicte continuat d’abusos sexuals amb accés carnal. En matèria de responsabilitat civil, la secció quarta de l’Audiència obliga el condemnat a indemnitzar la jove amb 30.000 euros.

LA FRASE

De la mateixa manera que no recorda quants cops va menjar espaguetis de petita, tampoc pot recordar quants cops va abusar d’ella

LA XIFRA

30.000
euros
ha de pagar el condemnat en concepte d’indemnització pels danys ocasionats a la víctima


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia