Successos

SUCCESSOS

Jutgen l’acusat d’envestir amb el cotxe una processó

La fiscalia sosté que va “accelerar” posant “en perill” la integritat física de les 50 persones que participaven en la celebració religiosa de Setmana Santa a Masarac

Un conductor anirà a judici acusat de conducció temerària per haver envestit amb el cotxe una processó de Setmana Santa. Segons recull l’escrit d’acusació de fiscalia, el cas es remunta al 6 d’abril del 2015. Cap a dos quarts d’una de la tarda, l’acusat circulava amb un Volkswagen Passat per la carretera rural que va de Masarac a Mollet de Peralada. A mig camí, però, es va trobar una cinquantena de persones –mossèn inclòs– que celebraven la processó del Dilluns de Pasqua. Aleshores, descriu la fiscalia, en comptes de fer mitja volta o buscar una ruta alternativa, el conductor va optar per “accelerar entre la multitud”, posant “en perill” la integritat física dels fidels congregats. La fiscalia demana que el condemnin a un any i tres mesos de presó i que li prohibeixin conduir vehicles a motor durant quatre anys.

El conductor anava al vehicle amb la seva dona i cap a dos quarts d’una enfilaven el camí que uneix Masarac amb Mollet de Peralada. Es tracta d’un camí rural força estret. “Es va trobar que, per la mateixa via per la qual circulava, s’estava celebrant la processó del Dilluns de Pasqua”, descriu la fiscalia a l’escrit de conclusions provisionals. Segons l’acusació pública, hi participaven una cinquantena de fidels “de totes les edats”.

Aleshores, el conductor “no va voler agafar una ruta alternativa” i va “decidir accelerar entre la multitud”. La fiscalia indica que els participants en la processó es van haver d’apartar per evitar que el conductor els atropellés. “Va passar pel mig, posant en perill totes les persones que es trobaven caminant en la processó”, afirma la fiscalia.

Conducció temerària

Per això, l’acusa d’un delicte de conducció temerària i sol·licita una condemna d’un any i tres mesos de presó. També demana que li prohibeixin conduir motos i vehicles a motor durant quatre anys. Un cop tancada la instrucció, el cas es jutjarà en un jutjat penal de Figueres.

LA DATA

6.4.2015
És el dia
en què van tenir lloc els fets, a dos quarts d’una de la tarda, durant les festes de Setmana Santa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia