Successos

Successos

Aparten un guàrdia civil de la Jonquera per tràfic de drogues

El Tribunal Suprem confirma la sanció disciplinària contra un guàrdia civil destinat a la Jonquera per haver estat condemnat per un cas de tràfic de drogues. El Ministeri de Defensa va acordar, l’abril passat, apartar del servei l’agent després de la sentència de l’Audiència Provincial de Palma, que el condemnava a una pena de dos anys i mig de presó per un delicte contra la salut pública. Llavors, el guàrdia civil estava destinat a secció fiscal de la Jonquera de la comandància de Girona i, posteriorment, va anar a viure a Còrdova. L’agent no va estar d’acord amb la sanció i va interposar recurs al Tribunal Suprem. Però la sentència, dictada el 13 de desembre per la sala militar, ratifica la sanció imposada pel ministeri de Defensa que va acordar apartar-lo del servei per una falta molt greu.

El judici va tenir lloc el 14 de gener del 2015 a l’Audiència de Palma. Al costat del guàrdia civil de la Jonquera també va seure al banc dels acusats un altre agent de la benemèrita i dos companys més de pis. A tots se’ls acusava d’haver traficat amb drogues a cala Rajada, Capdepera i cala Millor els anys 2003 i 2004. Segons les investigacions, es dedicaven a distribuir cocaïna, èxtasi i marihuana.

Durant el judici, els dos agents es van desvincular del cas negant haver venut drogues, si bé van reconèixer davant del jutge que eren consumidors de cocaïna. Els agents van ser detinguts després que la policia els investigués i els punxés el telèfon. A casa seva, hi van trobar diners en efectiu, èxtasi i marihuana. El fiscal va demanar cinc anys de presó per als agents, i la condemna va acabar sent de gairebé dos anys i mig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia