Successos

Jutjats pel transport de droga dins de globus

La fiscalia demana tres anys i tres mesos de presó per als acusats, detinguts a la Jonquera

La secció quarta de l’Audiència de Girona està previst que faci avui un judici contra tres homes de nacionalitat francesa que van ser detinguts el 17 de desembre del 2015 per presumpte tràfic d’estupefaents. Segons consta en l’escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, l’actuació va tenir lloc a dos quarts de quatre de la matinada, a la Jonquera. A la zona de la duana, set agents de la Policía Nacional estaven realitzant un control rutinari. Durant el dispositiu van aturar un vehicle Audi A3, amb matrícula francesa, que circulava en sentit nord. A l’interior de l’automòbil hi havia tres ocupants. Els efectius els van requerir la documentació i van escorcollar el turisme, on a sota d’un dels seients de la part del darrere van localitzar dos globus de color negre. A l’interior d’aquests globus hi havia tres embolcalls amb droga. Un d’aquests contenia 8,4 grams de cocaïna, en un altre n’hi havia 6,3 i en el tercer, 14. Es calcula que aquesta substància hauria tingut un valor de 3.252 euros al mercat il·lícit. La fiscalia considera que els fets són constitutius d’un delicte contra la salut pública i demana que s’imposi, a cadascun dels investigats, tres anys i tres mesos de presó i una multa de 10.000 euros.

Dimecres d’aquesta setmana, hi ha assenyalat un altre judici a l’Audiència de Girona contra un ciutadà de nacionalitat francesa a qui la Policía Nacional també va intervenir cocaïna. El ministeri públic manté que, el 25 de maig del 2016, uns agents van aturar a la Jonquera una furgoneta Mercedes-Benz. El conductor havia llogat el vehicle en una empresa del municipi francès de Rouen. En una goma elàstica que l’investigat portava a la cintura, els efectius van descobrir que hi duia lligada una bosseta amb 14 grams de cocaïna, valorada en 226 euros. L’acusat, a més, portava amagats a la jaqueta dos paquets enrotllats amb una altra goma (entre els dos paquets hi havia un total de 1.280 euros en bitllets de 20). La fiscalia requereix sis anys de presó i una multa de 900 euros.

LA DATA

17.12.15
De matinada, la Policía Nacional va aturar un cotxe amb tres ocupants que duien 28,7 grams de cocaïna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia