Successos

andorra

judici per bpa

Comença el judici del cas BPA a Andorra

Les qüestions prèvies posen en dubte que es puguin jutjar un delicte de blanqueig sobre el que ja s’havia iniciat una investigació anterior

El primer dels judicis sobre el ’cas BPA’ s’ha iniciat aquest dilluns a la sala Prada Casadet d’Andorra la Vella amb el debat de les primeres qüestions prèvies presentades. Les primeres dues, presentades per, Jesús Jiménez, l’advocat de l’exconseller delegat de l’entitat financera, Joan Pau Miquel Prats, tenen a veure amb la idoneïtat del procediment, ja que, consideren que el presumpte delicte de blanqueig de capitals per part de l’empresari valencià Rafael Pallardó, que hauria enviat a la Xina prop de 70 milions d’euros procedents de les activitats il·lícites de la trama Gao Ping, ja s’estava investigant amb anterioritat. Des de la fiscalia, però, asseguren que el judici vol resoldre si, com s’afirmava en la nota emesa pel FinCEN - la divisió de delictes financers del Departament del Tresor dels Estats Units- BPA actuava com a “organització criminal” que permetia i participava del suposat blanqueig.

El lletrat defensor, per la seva banda, ha insistit que no es pot jutjar aquesta presumpta estructura sense que hi hagi un delicte d’origen que, segons ell, ha de ser el de l’evasió fiscal. A més, ha defensat que Pallardó hauria d’haver estat citat en el judici com a acusat i no com a testimoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia