Successos

Violència policial durant l'1-O

Citen a declarar guàrdies civils arran de l’1-O

Al jutjat d’Amposta declararan cinc agents policials com a investigats

La titular del jutjat número 4 d’Amposta ha citat a declarar el pròxim 14 de març cinc guàrdies civils per les càrregues policials de l’1-O al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita, on es van registrar una vuitantena de ferits. La jutgessa ha citat els cinc guàrdies civils com a investigats perquè els agents han pogut ser identificats amb el visionats de les gravacions i les fotos d’aquell dia a través de la numeració d’identificació personal que porten a l’esquena. És el primer cas en què la justícia cita agents policials com investigats per la seua actuació l’1-O.

El jutjat d’Amposta també ha reclamat informació sobre el dispositiu policial de l’1-O, a més de les instruccions que es van donar als agents de la Guàrdia Civil que hi van participar. De les 84 persones que van resultar ferides per les càrregues policials a la Ràpita, 60 han presentat denúncia. Per la seua banda, els advocats que l’Ajuntament de la Ràpita ha posat a disposició dels ferits per les càrregues de l’1-O no descarten que es presenten més denúncies, i que algunes denúncies que s’han arxivat provisionalment es reobrin quan s’aporten més proves.

D’altra banda, la magistrada del jutjat d’instrucció número 2 de Manresa, María Teresa Rodríguez, ha citat a declarar deu guàrdies civils per les càrregues policials de l’1-O al Bages. Els agents –dos per cadascun dels cinc punts de votació on en total hi va haver una cinquantena de ferits: Fonollosa, Castellgalí, Callús i els instituts Quercus i Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada– hauran de comparèixer al jutjat al febrer en qualitat de testimonis. “Veurem si després són investigats”, comentava ahir a aquest mitjà Abel Pié, degà del Col·legi d’Advocats de Manresa, el qual desconeixia si els agents citats formaven part dels comandaments o no.

Durant els mesos de febrer, març i abril diverses persones lesionades del Bages també hauran de declarar. “L’operació està en marxa”, explicava Pié, tenint en compte que a la comarca hi haurà quatre instruccions (una per municipi afectat), i que “a altres llocs on hi ha hagut lesionats també es poden anar animant”. El degà reconeixia que el seu col·legi va ser “un dels primers que va fer reculls de vídeos i que va impulsar aquestes denúncies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia