Successos

judicial

manifestació per la mat

Manifestació en suport dels activistes anti-MAT

La protesta del dia 24 a Girona és en solidaritat amb els acusats per l’acció de Fellines

“La lluita en defensa del territori i dels drets socials és criminalitzada.” El sentiment de persecució de les protestes va ser una de les denúncies públiques fetes ahir en un acte a Girona inclòs en una campanya de suport dels sis acusats per una acció contra la MAT a Fellines. Coincidint amb el judici pel cas, que començarà el 27 de febrer a l’Audiència, el col·lectiu T66 fa una crida a la ciutadania per dur a terme “una gran manifestació” amb l’objectiu de fer visible el suport i la solidaritat als investigats. La manifestació, amb la qual els organitzadors volen “omplir els carrers de Girona”, està prevista pel dia 24 –començarà a les cinc de la tarda, a la plaça Catalunya–. Ahir, a més d’anunciar-se l’esdeveniment, es va apel·lar a la memòria col·lectiva a l’hora de recordar l’ampli rebuig del territori que va suscitar la implantació de la línia de molt alta tensió (MAT), perquè el 30 de març del 2008 hi va haver a la capital gironina una protesta de 16.000 persones contra la seva construcció.

Per les hores prèvies a la manifestació s’han programat dues activitats més als jardins de la Infància. A les onze del matí es farà una taula rodona amb la participació de la Plataforma Resposta al MidCAT, Salvem la Llera del Ter, la Plataforma Contra l’Alta Tensió de la Vall d’Albaida, l’Assemblea anti-MAT Girona, la Plataforma Pro-Soterramiento de Múrcia i el col·lectiu No al Pla Caufec. Després, a les dues del migdia, hi haurà un dinar popular (els tiquets es poden comprar al restaurant El Forn i a l’Ateneu Salvadora Catà de Girona, així com a l’estanc Can Net de Santa Coloma de Farners).

En els parlaments d’ahir va participar una de les portaveus de la plataforma T-66, Núria Pòrtulas; l’advocada Mireia Bazaga, i Josep Pàmies, de Dolça Revolució. Van lamentar que, del 27 de febrer al 2 de març, l’Audiència de Girona jutjarà sis activistes contraris a la MAT, que s’enfronten a penes d’entre un any i set mesos de presó i sis anys i quatre mesos com a presumptes autors de delictes de desordres públics, atemptat, amenaces, danys i faltes de lesions. El 8 de gener del 2014, els acusats van participar suposadament en la protesta on un activista es va encadenar dins un cotxe enterrat al veïnat de Fellines de Viladasens, on Red Eléctrica tenia previst emplaçar la torre número 66 de la MAT. Bazaga va demanar a la Generalitat que es retiri com a acusació en el judici i reclama “l’absolució” dels investigats perquè és el que passaria “si hi hagués un estat de dret”. Durant les dotze hores que va durar el desallotjament de l’activista de dins del vehicle hi va haver càrregues policials contra les persones que donaven suport a l’acció. La fiscalia i la Generalitat afirmen que cinc mossos van resultar lesionats i, paral·lelament, les defenses dels acusats també indiquen que diversos manifestants van patir contusions i dos d’ells van acabar amb el braç trencat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia