Successos

policial

El misteri de Susqueda

Tres dies d’escorcolls sense trobar l’arma del crim

Els pares de Marc Hernández i Paula Mas s’uneixen per presentar-se com a acusació particular en la causa judicial

Magentí i el seu fill estan imputats en una altra causa per tràfic de marihuana

Tres dies d’escorcolls de finques de la família del sospitós de l’assassinat de Marc i Paula no han servit per trobar l’arma del crim i no es podrà esgrimir com a prova contra Jordi Magentí Gamell, que es proclama innocent, quan avui sigui posat a disposició del jutjat de Santa Coloma de Farners, un cop els Mossos hagin acabat l’atestat per presentar les incriminacions contra el detingut. Els Mossos i la comitiva judicial en total han escorcollat sis finques: la casa de la mare de Magentí, la del seu oncle, el cobert de can Cuixa, i tres camps, on van fer servir detectors de metalls. Ahir van haver de treballar amb els detectors sota una intensa nevada.

El jutge va deixar ahir en llibertat provisional el fill del sospitós del doble crim, Jordi Magentí Garcia, que va ser detingut el mateix dia que el seu pare però en el seu cas només està imputat per un delicte contra la salut pública, en relació amb cultiu i venda de marihuana. La causa pel delicte de tràfic de drogues contra el fill també s’instrueix sota secret de sumari, i tot i que són causes a part s’entreveuen com a dos casos vinculats.

Por de la presó

Es dona la circumstància que Jordi Magentí i el seu fill estan encausats i pendents de judici en un altre procediment per un delicte contra la salut pública arran de la plantació de marihuana que es veia des del carrer, i que els Mossos van descobrir ja fa mesos, a la casa de la mare. En aquella ocasió, Jordi Magentí (pare), es va voler desentendre de les plantes i va assegurar que eren cosa del seu fill i que ell ja l’advertia que les plantes que tenia a casa i en altres llocs serien una font de problemes. Magentí va implorar a l’advocat que li van assignar del torn d’ofici que evités que el posessin a la presó perquè ja havia hagut d’estar-hi reclòs i li havia suposat una experiència nefasta. Magentí, de forma espontània, va revelar que l’empresonament havia estat per l’assassinat de la seva exdona. I va remarcar que ell sempre confessa la veritat, com va fer en el cas de la dona (ho va anar a explicar a uns mecànics) i que per això si ell deia que no tenia res a veure amb la marihuana se l’havien de creure.

Els tres dies que fa que està detingut, ha anat proclamant que és innocent i que li “volen carregar els morts”.

Els pares fan acusació

Sis mesos després del doble assassinat a Susqueda i coincidint amb la detenció del sospitós, els pares de les víctimes s’han unit per contractar els serveis d’un advocat, Carles Monguilod, i exercir l’acusació particular en la causa judicial. L’Ajuntament d’Arenys de Munt, d’on era Marc Hernández, també ha anunciat que estudien la possibilitat de presentar-se com a acció popular.

LA XIFRA

72
hores
de detenció han esgotat els Mossos abans de passar Magentí a disposició judicial.

LA DATA

26.02.18
van detenir
Jordi Magentí quan sortia de casa del seu oncle de bon matí.
Les claus

Els apicultors de Susqueda no van sentir els trets

tura soler

El dia que a Susqueda van ressonar els trets que van posar fi a la vida de la parella que anava a fer caiac, hi havia a la zona, tant si el crim va ser el dijous 24 com el divendres 25, un grup d’apicultors que durant tot l’agost treballaven per erradicar les vespes asiàtiques i evitar que danyessin els seus bucs. Els apicultors però, un matrimoni d’Anglès i el seu treballador, no van sentir els trets, tot i que eren, almenys per qüestió de visió de l’entorn del pantà, en una situació privilegiada: a la zona anomenada de les Planiques, un mirador per damunt del pantà, per la banda de la pedrera, el mateix costat del torrent de la font del Borni, on s’ha acotat que es va produir el crim. Els apicultors, però, no recorden haver vist mai a la zona Magentí, a qui coneixen bé perquè són veïns, ni tampoc el Land Rover amb què anava. No els resulta estrany, però, perquè ells la majoria de les vegades van al lloc on tenen les abelles per Amer perquè el camí és més de bon transitar. Tot i que estan convençuts que eren allà el dia del crim (perquè hi van anar cada dia) creuen lògic que si els trets es van sentir des del Llomar com va explicar el seu amo, ells no ho sentissin des d’on eren. Els Mossos no han interrogat els apicultors durant els sis mesos d’investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia