Saquegen l'església de Santa Coloma de Fitor i s'enduen dues imatges i un faristol

Els lladres també van intentar robar una creu però no la van poder carregar al cotxe

L'església de Santa Coloma de Fitor, consagrada el 29 de gener de l'any 948, s'ha quedat sense dues de les seves imatges. Els fets van tenir lloc entre dijous i dissabte a la matinada. Quan uns desconeguts van forçar l'entrada de la parròquia serrant el cadenat. Els lladres ho van tenir relativament fàcil, ja que la parròquia es troba situada al mig del massís de les Gavarres, lluny de nuclis urbans, i tan sols obre les portes els caps de setmana, quan la gent dels pobles veïns i turistes s'apropen a veure el monument.

Obert el cap de setmana

L'encarregat de la parròquia va arribar al santuari ahir al matí, com feia rutinàriament, per fer les tasques de manteniment i a obrir les portes perquè la gent la pogués visitar. No va trobar res estrany, ja que l'entorn continuava igual i no hi havia cap destrossa aparent. Totes les portes estaven tancades i no hi havia cap signe que fes sospitar que allí hi havia passat alguna cosa. Però en acostar-se a una de les portes, va comprovar com el cadenat l'havien serrat. Va ser llavors quan amb molt de cura i amb la màxima prudència va entrar dins la parròquia, per si de cas els lladres continuaven dins el santuari i els enxampava a mitja feina. Un cop a dins, l'encarregat de la parròquia va poder comprovar com els lladres es van endur dues de les imatges que tenia el santuari i un faristol. Es tracta de les imatges de Santa Coloma, la patrona de la parròquia; la de Sant Isidre, patró dels pagesos, i un faristol de ferro forjat que feien servir durant les eucaristies per fer les lectures i que havia fet un artesà de Mont-ras. La imatge de Santa Coloma feia uns 80 centímetres i la de Sant Isidre poc més d'un metre. El que no es van poder endur els desconeguts va ser una creu, que estava enganxada amb un peu de pedra, però que sembla ser que no els va cabre al vehicle que duien i ho van deixar córrer.

Segons el president de l'associació d'Amics de Fitor, Lluís Molinas, les imatges robades tenen més valor sentimental que no pas econòmic, i per tant els lladres no en trauran res d'aquestes peces. Molinas també assegura que és la primera vegada que entren a robar a la parròquia d'ençà que l'entitat se n'ha fet càrrec, des de ja fa 12 anys.

Més robatoris al Gironès

Els Mossos d'Esquadra han rebut en menys de dues setmanes quatre denúncies sobre robatoris que hi havia hagut en quatre esglésies del Gironès. Al temple de Sant Feliu de Girona, dissabte 30 de gener, els lladres hi van robar les almoines i també van forçar portes i panys i van causar-hi danys, que podrien ser força importants.

Els altres dos robatoris es van quedar en un intent i van ser a les esglésies de Flaçà i de Sant Joan de Mollet, on uns desconeguts també van entrar el mateix dissabte. El darrer va tenir lloc l'1 de febrer passat, quan també un altre lladre va robar les almoines de l'església del Mercadal de Girona. L'home va trencar panys i forrellats i també va fer malbé les caixes dels donatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.