Successos

Incògnites de la mort de l’excursionista descalça

L’autòpsia detecta molts traumatismes però no es pot assegurar que tots siguin de la caiguda

El company, que té antecedents per violència de gènere, diu que ella va xerrar i al·lucinar tota la nit

Continua la investigació per aclarir les circumstàncies de la mort de l’excursionista que va ser trobada estimbada, amb poca roba i descalça, en una cinglera embardissada de l’Alta Garrotxa. L’autòpsia que ahir van practicar els metges forenses va detectar que la víctima, Zlata Kadlelova, de 43 anys i veïna de Girona, tenia múltiples traumatismes que es poden correspondre amb la caiguda per l’estimball, però tampoc es pot assegurar que algun dels cops no l’hagués rebut abans de la caiguda. La víctima anava descalça, només duia un mitjó, i uns pantalons i una camiseta. Una vestimenta anòmala per transitar per la muntanya. Tot i que no duia sabates, la dona no tenia gaires ferides a la planta dels peus. Els forenses i el jutjat estan en espera de rebre els resultats de les anàlisis toxicològiques de les mostres que han enviat als laboratoris per comprovar si la dona havia pres alguna substància que hagués contribuït a desorientar-la i causar-li la caiguda fatal. El seu company de ruta, Lluís, professor de la Universitat de Girona, va explicar que la nit de dissabte a diumenge, que van passar a la tenda que havien plantat a la zona de la Font del Sant, la dona va estar xerrant sense parar de manera incongruent com si al·lucinés i va relatar que en alguna altra ocasió havia tingut un quadre psicòtic. Ell assegura que quan es va despertar, a quarts de vuit del matí, la dona ja havia desaparegut i no la va tornar a veure.

El fet que el company no alertés de la desaparició fins passades unes deu hores i que als arxius policials consti una denúncia del 2009 per violència de gènere contra una parella anterior van fer aixecar les suspicàcies dels Mossos, el fiscal i el jutge, que intenten arribar fins al fons per aclarir si l’excursionista va ser víctima d’una mort criminal.

La trucada al 112, la va fer el company a dos quarts de sis de la tarda de diumenge des de Montagut, després de fer una llarga caminada. Ell va explicar que l’havia estat buscant per la zona de la Comella, Sant Aniol d’Aguja i Sadernes, és a dir, resseguint el camí que havien fet d’anada en la seva ruta de caminada i acampada per l’Alta Garrotxa. Diumenge els Bombers van activar els seus rescatadors i l’helicòpter i van treballar fins que es va fer fosc però no van trobar cap rastre de la dona perduda. Dilluns hi van enviar més efectius i s’hi van afegir els gossos rastrejadors i els Mossos. Primer van trobar un rastre de roba a poca distància de la tenda de la parella (a uns cinc minuts de camí), a prop d’un barranc, i daltabaix del cingle hi havia el cos de la víctima. Van haver d’esperar a dimarts per poder-lo recuperar i traslladar en helicòpter fins al parc de bombers d’Olot, on es va fer l’aixecament del cadàver formal.

LA DATA

01.04.18
Dia en què es va denunciar
la desaparició d’una excursionista a l’Alta Garrotxa i la van trobar morta l’endemà

LA XIFRA

10
hores
va tardar el seu company a alertar el 112 des que va perdre de vista la dona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia