Successos

Dos policies i un vianant morts en un possible atac terrorista a Bèlgica

L’autor dels trets ha estat abatut per la policia de Lieja i acabava de sortir de presó on s’hauria radicalitzat

La fiscalia federal belga qualifica l’acte de “terrorista”

Dos policies i un vianant han resultat morts en un tiroteig a Lieja, Bèlgica. Dos altres policies han resultat ferits, segons fonts de la policia belga. L’autor dels trets ha estat abatut.

Els fets han tingut lloc cap a dos quarts d’onze. Un home armat ha disparat contra els policies i un civil i ha fugit amb una dona com ostatge. Finalment la policia l’ha pogut neutralitzar.

L’home hauria disparat quan els policies realitzaven un control de rutina. Algunes fonts expliquen que l’agressor hauria pres la pistola a un dels policies morts.

Possible acte terrorista

La fiscalia federal belga qualifica l’acte de “terrorista.” La policia ha informat que l’atacant era Benjamin Herman, nascut l’any 1982 i que ahir va sortir de la presó, on estava condemnat per delictes comuns, amb un permís especial. L’home no era conegut ni estava fitxat per cap radicalisme polític ni religiós, i s’està investigant si s’havia radicalitzat a la presó.

De moment no s’ha aixecat el nivell d’alerta per terrorisme a Bèlgica, que actualment se situa al nivell 2 d’una escal de 4.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia