Successos

Seguretat

Un juny negre

Aquest any s’han comptabilitzat 15 possibles homicidis però en cinc dies de juny s’han perpetrat quatre assassinats, a part de l’atac a cops de martell instruït com tres delictes de temptativa d’assassinat

El sospitós de matar una nena de 13 anys declara avui al jutjat

A la presó la dona que va matar un home i va enviar fotos del cadàver

La sospitosa del crim de Manresa va enviar fotos del cadàver a la seva excompanya

El mes de juny esdevé tan tempestuós en l’àmbit de la seguretat com en el camp de la meteorologia. En cinc dies s’han perpetrat quatre assassinats, mentre que des de principi d’any s’han obert quinze investigacions per homicidi.

El cas de més transcendència, pel perfil de la víctima, una adolescent de 13 anys, es va perpetrar a Vilanova i la Geltrú dilluns. Un cas que a mitja tarda es va començar a investigar com la desaparició d’una adolescent amb crida a la col·laboració ciutadana i difusió de la fotografia de la desapareguda, Laia Alsina López, adoptada, d’origen xinès i amb un petit grau d’autisme, es va convertir en crim a les 10 del vespre quan els oncles de la noia van irrompre a casa de Juan Francisco López Ortiz, i van trobar el cos de la nena sota d’un matalàs en una habitació plena de sang. La nena, que havia sortit de casa dels seus avis, al 2n 1a del número 26 de l’avinguda de Cubelles, no va arribar mai al carrer. L’escenari del crim era al 1r 1a, al pis de sota, on s’estava el sospitós tot i que era el pis dels seus pares. És previst que Juan Francisco López passi avui a disposició judicial i tindrà opció d’explicar la seva versió del que va passar dilluns a la tarda a casa seva. Queda per aclarir si l’home va capturar la nena a l’escala i la va fer entrar per la força al seu pis o si va captar la seva atenció amb algun estratagema i ella va entrar. La investigació intenta aclarir si Juan Francisco López, que havia treballat de cuiner a la Xina, tenia detectada la nena, de trets orientals, que freqüentava la casa dels seus avis, i l’esperava que baixés o si la trobada va ser fortuïta. Durant la inspecció ocular que es va fer dimarts a l’escenari del crim, el detingut va mantenir silenci, per consell de la seva defensa. Només quan els familiars de la noia van entrar al pis i abans que veiessin el cos ell va etzibar: “No he sigut jo.” Hi ha indicis que apunten que la víctima podria haver estat agredida sexualment, ja que el cos es va trobar sense els pantalons pirata que la nena duia, però aquest punt s’haurà de verificar a través de l’autòpsia i les proves que es practiquin als laboratoris. La víctima tenia diverses ferides d’arma blanca al cos i els Mossos d’Esquadra van comissar tots els ganivets que hi havia a la casa per dur-los al laboratori i analitzar si algun és l’arma que es va fer servir per agredir la nena. S’apunta la possibilitat, però, que la causa de la mort fos l’asfíxia, perquè la nena tenia un objecte entravessat al coll que obstruïa les vies respiratòries. L’Ajuntament estudia fer d’acusació popular.

A Manresa, diumenge, els Mossos van trobar el cos d’un home assassinat després que una dona anés a la policia local de Sant Fruitós de Bages i expliqués que havia rebut un missatge de Whatsapp amb fotografies d’un home apunyalat i aparentment mort. Les fotografies les hi havia enviat una dona que havia estat la seva parella sentimental i que li demanava ajuda. Però ella va optar per avisar la policia, i quan els Mossos van anar a l’habitatge de Manresa que els va indicar la denunciant, van trobar el cadàver de l’home apunyalat que apareixia a les fotografies. La víctima, segons publicava Regió 7, és Carles Malet Mataró, un ex-assessor fiscal, que havia complert pena de presó per delictes de caire econòmic. Després de trobar el cadàver, els Mossos van buscar la sospitosa, Alícia Romero Rodríguez, i la van localitzar en un bar i la van detenir. Carles Malet i Alícia Romero convivien des de feia uns mesos al pis que l’home havia llogat i la seva relació era tempestuosa, amb crits i discussions freqüents. S’investiga si el mòbil del crim va ser econòmic per la negativa de l’home a entregar-li diners. Un veí amic de la víctima va relatar a Regió 7 que dissabte havia vist Malet amb sang als braços de les esgarrapades que li havia fet la dona que havia acollit a casa seva. La detinguda va passar ahir a disposició judicial i el jutge la va enviar a la presó.

Assassinada al cotxe a Reus

El dissabte dia 2, al vespre, es va trobar una veïna del Morell, de 59 anys, assassinada a punyalades dins d’un cotxe aparcat amb els intermitents posats i les portes obertes al polígon l’Alba de Reus. Els Mossos, un cop identificada la víctima, van investigar el seu entorn i van arrestar una dona de 57 anys veïna de Vila-seca, que encara no ha passat a disposició judicial. Els Mossos d’Esquadra continuen recopilant proves per esclarir les circumstàncies del crim.

Baralla al Barri Gòtic

I el dimarts dia 5 a la tarda, es va rebre l’avís que hi havia un home greument ferit al Barri Gòtic de Barcelona. El ferit va morir a causa de les greus ferides. Les investigacions i els testimonis assenyalen que la víctima, un home blanc d’entre 30 i 40 anys, va mantenir una baralla amb un altre home al local d’un antic bar on es trafica amb drogues. L’agressor, que va fugir, també va resultar ferit, segons alguns testimonis, i els Mossos van intentar localitzar-lo en algun centre hospitalari. Ahir a la nit els Mossos havien aconseguit identificar la víctima, un home kosovar de 40 anys amb múltiples antecedents per delictes contra la salut pública, però continuaven la investigació per identificar i detenir l’agressor.

Cops de martell

A part d’aquests quatre homicidis consumats, el primer dia de mes, a Banyoles, un noi va atacar a cops de martell una dona i els seus dos fills de 12 i 8 anys i els va causar ferides de molta gravetat. El nen més petit, que tenia ferides més greus que poden deixar-li seqüeles importants, continua ingressat a la Vall d’Hebron. La seva mare continua al Trueta i el germà gran ja ha estat donat d’alta. El sospitós, Toni Hostench Mir, de 22 anys, va ser empresonat per tres delictes d’assassinat en grau de temptativa.

Quinze
morts que s’han investigat com a homicidi s’han comptabilitzat a Catalunya des de principi d’any. Un dels darrers casos és el del nadó que va ser trobat entre les deixalles de l’Ecoparc de Montcada i Reixac. Els Mossos demanen ajuda ciutadana per intentar trobar la mare i qui el va llençar a les escombraries. S’ha comprovat que el nen havia nascut viu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia