Successos

Una forta tempesta inunda carrers i baixos a Sitges

La tromba d’aigua va afectar especialment les comarques del Garraf i l’Alt Penedès

Els bombers van rebre 132 avisos i es van rescatar tres persones

Un intensa tromba d’aigua va causar en pocs minuts, ahir al matí, inundacions a carrers i baixos de Sitges (Garraf), on van haver de ser rescatades tres persones, dues d’elles atrapades en un ascensor i una a l’interior del seu vehicle, mentre que algunes escoles van suspendre les classes.

Segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la tempesta, acompanyada d’aparell elèctric, va afectar especialment les comarques de l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf i va deixar més de 48 litres d’aigua per metre quadrat a localitats com Sant Pere de Ribes. També va resultar afectada la zona de Calafell, Sitges i Vilanova i la Geltrú.

Els Bombers de la Generalitat van rebre un total de 132 avisos a causa de les fortes pluges entre les set del matí i la una del migdia. Aquests avisos es van concentrar al litoral de Tarragona i al Garraf. A Vilanova i la Geltrú es van registrar 37 avisos; a Sitges, 35, i a Calafell, 21.

A Sitges, els bombers van haver d’actuar per inundacions a baixos, afectacions i acumulació d’aigua a la via pública, entre d’altres, mentre que la Policia Local va haver d’efectuar dos rescats de persones que havien quedar atrapades al seu vehicle i en un ascensor en un edifici de l’avinguda de les Flors.

El Servei Meteorològic de Catalunya va enregistrar més de 45 litres d’aigua per metre quadrat a Sitges, cosa que va causar múltiples inundacions a baixos, també filtracions d’aigua a diversos edificis i talls de carreteres, i molts contenidors d’escombraries flotant pels carrers inundats.

A l’avinguda Figueres, a l’altura del pont de Can Pei, la Policia Local i els Bombers de la Generalitat van haver de rescatar una persona que no podia sortir de l’interior del seu vehicle per la gran acumulació d’aigua que hi havia a la zona.

La Policia Local va tallar els carrers Rafael Llopart, Santiago Rusiñol, avinguda Sofia amb carrer de Sant Crispí, passeig de la Ribera amb Bassa Rodona, avinguda Navarra, a més de la carretera d’accés al golf de Terramar.

A dos quarts de deu del matí es va restablir la circulació als carrers Santiago Rusiñol i Rafael Llopart. L’escola Miquel Utrillo va suspendre les classes, tot i que el centre es va mantenir obert per als alumnes que hi poguessin arribar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia