Successos

La dona de Magentí diu que mai va estar sola al pantà

En una de les fotos que va fer l’endemà del crim es veu d’esquitllentes el cap de Magentí pescant a prop

Afirma que dies després van trobar mossos al pantà i els van informar de la desaparició

Nancy Londoño, la dona del sospitós del doble crim de Susqueda, va explicar ahir davant del jutge que el dia 25 d’agost, l’endemà dels assassinats de Marc i Paula, ella va ser al pantà amb Magentí, però va negar que el seu home la deixés una bona estona sola amb una canya, a la vora del pantà, a l’altre costat de les runes de la Rierica. Londoño assegura que el seu home es va allunyar una estona del lloc on pescaven, però que sempre va estar a la vista d’ella. La tesi de la investigació (basada en una conversa informal que van mantenir els mossos amb el sospitós) és que el dia 25 Magentí es va separar una estona llarga de la seva dona i va aprofitar per anar a destruir proves del crim, com ara enfonsar el cotxe o els cadàvers de les víctimes.

El lletrat de la defensa, Benet Salellas, va descobrir un detall que demostra que Magentí era al mateix punt que la seva dona. El seu cap apareix retratat al marge de baix d’una de les fotografies (la que reproduïm a dalt) que Londoño va fer a les 11.05 h del 25 d’agost. Tot i que la foto, juntament amb altres dues, estava incorporada al sumari, fins ara ningú havia captat el detall del cap de Magentí i dues canyes de pescar.

Nancy Londoño va explicar que les fotos les havia fet amb el seu mòbil, un Samsung, però curiosament el telefon de la dona no consta que fos detectat a la zona de cobertura de Susqueda el 25 d’agost. Segons consta en el sumari, el telèfon adscrit a Londoño, però que pagava Jordi Magentí, estava a la zona del pantà el 6 de juny, el 18 de juliol i el 9 i el 28 d’agost. Aquest darrer dia va ser quan es va localitzar el cotxe al fons del pantà. I es pot correspondre amb el dia que, segons assegura Londoño, mentre eren al pantà van veure un helicòpter i es van trobar policies que els van explicar que estaven buscant una parella que havia desaparegut. Segons va explicar, havia anat al pantà amb Magentí molts cops, tant a pescar com a caçar bolets, fer llenya o collir maduixes. Assegura que va marxar a Colòmbia perquè s’enyorava de la seva filla, que estava sola allà (el germà de la noia va ser assassinat i el pare els va abandonar), i diu que va marxar quan van trobar un bitllet que estava bé de preu: 400 euros. Londoño, que es va casar amb Magentí a Colòmbia el 2013 i a Anglès el 2015, assegura que quan va contraure matrimoni amb ell sabia que havia matat la seva primera dona i nega que mai l’amenacés ni que ella li tingués cap por. En relació amb una sèrie de missatges d’SOS enviats des del seu mòbil a familiars de Magentí i a coneguts seus a Colòmbia, Londoño va assegurar que ella no els havia enviat i va atribuir l’enviament a un virus que hauria afectat el seu mòbil. La filla de Londoño, Nataly, ahir també va declarar i va explicar que quan vivia a Anglès també havia anat amb la seva mare i amb Magentí al pantà. Maria Monguilod, lletrada de l’acusació particular, va qualificar la declaració de mare i fill de preparada per donar coartada a Magentí, i va remarcar que elles viuen a Colòmbia gràcies als diners que els envia Magentí, 700 euros, dels pocs més de 900 que cobra de pensió. Londoño que és a Catalunya des de fa uns dies, no ha visitat encara el seu home a la presó, però ha demanat autorització per fer-ho i li han donat dia de visita a principis de juliol. El fiscal havia proposat anar a interrogar Londoño a Colòmbia, però ella es va oferir a venir.

El cotxe rescatat del desballestament torna a Sabadell

Els Mossos d’Esquadra, amb el suport de la Guàrdia Civil, van anar dimarts a l’empresa de desballestament Hermanos Salido de Cieza (Múrcia) i van recuperar l’Opel Zafira de les víctimes, que va ser trobat el 28 d’agost passat enfonsat al pantà de Susqueda. El vehicle ara s’ha de sotmetre a noves proves per comprovar si els danys que té es corresponen amb els que mostraria un vehicle que hagués circulat per la pista des de la pedrera fins a la platgeta on va ser enfonsat, i per obtenir, amb un sistema de làser d’alta velocitat, una imatge tridimensional del vehicle. Fa uns mesos el jutjat va considerar que el cotxe no era peça de convicció i va ordenar tornar-lo al seu amo, el pare de Paula Mas. Però el cotxe va acabar al desballestament i ara, en ordenar noves proves, s’ha hagut d’anar a buscar a Múrcia. Benet Salellas va mostrar la seva indignació ahir perquè, en una causa amb pres (que es declara innocent), no s’accelerin les proves i les testificals per esclarir les circumstàncies del crim. Salellas va remarcar que el jutge ahir s’havia compromès a fer les testificals “abans d’acabar l’any”. Una de les proves que ja s’han encarregat és una pericial sobre les patologies mentals que té Jordi Magentí, que, a petició de la defensa, anirà a càrrec d’una de les forenses que ja van avaluar Magentí després de l’assassinat de la seva primera dona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia