Successos

Més patrulles dels Mossos amb aparell desfibril·lador

Signatura de convenis entre Interior, Dipsalut i ajuntaments gironins

Les policies locals de Platja d’Aro i Lloret es coordinen amb cossos europeus

El conseller d’Interior Miquel Buch va signar ahir diversos acords de col·laboració amb la Diputació de Girona i ajuntaments de la demarcació. A través de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació (Dipsalut), es va renovar i ampliar el conveni que permet que els cotxes patrulla dels Mossos portin desfibril·ladors (passant dels 75 que hi havia fins ara a 107). A banda d’això, amb els ajuntaments de Fogars de la Selva, Vilobí d’Onyar, Besalú i Sarrià de Ter el Departament va firmar convenis perquè les policies locals i els vigilants municipals s’adhereixen a la xarxa Rescat de telecomunicacions (que és la que coordina les emergències). I, amb els consistoris de Platja d’Aro i Lloret de Mar, Interior va signar un conveni perquè les policies locals dels dos municipis es coordinin amb altres cossos de seguretat i emergències europeus per fer front a catàstrofes naturals i a l’amenaça terrorista. Es tracta d’un projecte que durarà tres anys i que finança la UE. Hi participen policies, bombers i cossos d’emergències de països com ara Escòcia, Itàlia, Dinamarca i Alemanya.

Entre d’altres, el projecte desenvoluparà un programari que recrearà una catàstrofe natural, i que permetrà als diferents cossos saber com coordinar-se davant una emergència d’aquest tipus. Però, més enllà d’això, la coordinació entre les diferents policies també permetrà fer front a l’amenaça terrorista. Segons l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat: “El projecte permetrà “tenir un intercanvi de dades fluid i fer reunions periòdiques i coordinades amb les policies de diferents països d’Europa.” L’alcalde de Platja d’Aro, Joan Giraut, hi va afegir que aquesta “comunicació internacional només pot reportar beneficis”.

Defensa del reforç d’estiu

Buch va defensar el reforç policial d’estiu a la Costa Brava i va recordar que s’ha planificat tenint en compte clarament “la zona turística litoral”. Va dir que, des d’ara i fins a mitjan setembre, el Departament ha afegit 28.000 hores extra de serveis policials a l’àrea compresa entre Figueres i Blanes. Va admetre que li agradaria poder “fer més” i ampliar aquest reforç, tal com reclamen els alcaldes, però va avançar que, com a mínim, fins al juny de l’any vinent no hi haurà cap nova promoció que surti de l’Escola de Policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia