Successos

Atac sexual d’un grup d’adolescents a una noia de 12 anys

Cinc nois van fer despullar la noia en una fàbrica de terrissa abandonada a la Bisbal, li fan fer fotos i després la van coaccionar per abusar d’ella

Els Mossos, el jutjat de la Bisbal i la fiscalia de menors estan investigant el cas d’un atac sexual perpetrat per un grup d’adolescents a una noia de 12 anys, companya seva d’institut, a l’interior d’una antiga fàbrica de terrissa de la Bisbal d’Empordà.

Els cas es va destapar a principi d’estiu a partir de la informació que unes companyes de la víctima van fer arribar al grup de relacions amb les comunitats dels Mossos de la comissaria de la Bisbal. Un cop rebuda l’alerta, es va localitzar la noia, que va ser sotmesa a una exploració (declaració) judicial a través de la qual va confirmar els fets que explicaven les amigues. Segons el relat, la noia va entrar voluntàriament a l’antiga fàbrica amb els companys d’institut. Un cop allà, la van convèncer perquè es despullés i un d’ells li va fer fotografies a través del mòbil. Un cop van tenir la fotografia, la van coaccionar amenaçant-la que la difondrien perquè la veiés tothom si no accedia a les seves pretensions sexuals, comptant-hi tocaments diversos i fel·lacions, almenys a un dels nois. Els Mossos no van localitzar la fotografia a la qual feia referència la noia, però van confiscar el mòbil del suposat autor de la fotografia perquè els especialistes en informàtica forense l’analitzin i comprovin si ha estat esborrada i la recuperin.

Els Mossos van identificar tot el grup de suposats agressors adolescents i van detenir-ne només dos, els únics que tenien els 14 anys complerts, ja que la resta, en ser menors d’aquesta edat no són imputables. Els dos nois detinguts van ser posats a disposició de la fiscalia de menors, que va resoldre no ingressar-los en cap centre de reclusió de menors i deixar-los sota la custòdia dels seus pares o tutors legals. Els pares dels no imputables també van ser informats de l’afer.

LA XIFRA

2
nois
van ser detinguts per l’atac, mentre que els altres no se’ls va arrestar perquè no són imputables per l’edat.

Més casos a Palamós i a Roses

La nit de Sant Joan es va detectar un altre cas d’agressió sexual a una menor a Palamós. En aquest cas la víctima era una noia de 15 anys que, segons va denunciar, va ser violada per un noi, també menor, en un edifici en obres proper a la zona de la platja on hi havia instal·lada la zona d’oci durant la revetlla. Aquest cas, que va ser revelat pel conseller Miquel Buch, va acabar amb el sospitós de l’agressió sexual reclòs en un centre de menors. Un segon noi que va ser a l’escena dels fets va quedar en llibertat perquè no va participar en l’agressió.

Un altre cas d’agressió sexual que afecta una noia de només 12 anys ha estat denunciat a Roses. En aquest cas, va ser la noia qui, acompanyada de la seva mare, va anar a presentar denúncia als Mossos. Segons la denunciant, l’agressió s’hauria produït al seu propi habitatge, quan els seus pares no hi eren. Ella va anar a la casa amb tres amics, i n’ha assenyalat un com a autor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia