Successos

ISABEL MOVILLA

MARE DE CAROLINE DEL VALLE, DESAPAREGUDA EL 2015 A LA ZONA HERMÈTICA DE SABADELL

“Els desapareguts tenen categories diferents. Jo estic desemparada”

Mossos i jutjat no han aclarit el cas de la seva filla. Ha rebut trucades de farsants i aprofitats, i la lluita per desencallar el cas li està costant molts diners. Demana ajuda per trobar Caroline

Isabel Movilla va tenir contacte per telèfon per darrer cop amb la seva filla Caroline del Valle el 14 d’abril del 2015, quan ella va enviar un missatge de Whatsapp des de la discoteca de menors Intima, de Barcelona, per dir-li que es quedava a dormir a casa de la seva amiga Sílvia. Caroline en realitat va anar amb tota una colla a la Zona Hermètica de Sabadell, on, diuen els amics, se li va perdre la pista mentre fugia dels Mossos, que havien anat a fer un control als noctàmbuls concentrats fora dels locals. Lluita perquè el cas de la seva filla no quedi en l’oblit i denuncia que la investigació ha quedat curta.

El cas de la desaparició de Caroline s’ha arxivat per segona vegada. Creu que s’ha investigat tant com calia?
De cap manera. El sumari no conté res. La colla de joves que estaven amb Caroline aquella nit eren una vintena, i al sumari només hi consta la declaració de cinc; als altres no els van interrogar. I tampoc surt identificat, ni tan sols amb el tip, el mosso que perseguia Caroline quan, segons han dit els amics, se li va perdre la pista. L’ordinador i l’agenda de la meva filla fa poc que jo els ho vaig anar a entregar; no s’han buscat els ocupants d’un BMW vermell, uns nois àrabs que eren a la zona; no s’han recollit totes les imatges de càmeres de la zona; la Policía Nacional i la Guàrdia Civil es van oferir per incorporar-se a la investigació, però el jutjat ho va denegar fins a sis vegades...
Creu que hi ha desapareguts de diferents categories?
I tant! Només s’ha de veure casos com el de Marta del Castillo, Diana Quer, el nen Gabriel... que s’hi arriba a implicar fins i tot el ministre de l’Interior i, en canvi, a nosaltres ens tenen totalment desemparats. Quan vaig demanar als Mossos que identifiquessin els ocupants del BMW, perquè no es pot descartar que s’emportessin Caroline, ves a saber si per prostituir-la, els responsables de la investigació em van dir que si no eren gent de l’entorn de la noia, seria molt difícil trobar-los. Però hi ha un vídeo on se’ls veu...
Manté l’esperança de trobar Caroline viva?
No saps què pensar. Perquè no hi ha res clar. El primer cop que el jutjat va arxivar el cas, ho feia per “manca d’indicis de criminalitat”, però els Mossos han etiquetat el cas com “homicidi amb ocultació de cadàver”. Jo sé que la Caroline aquell dia no havia d’anar a Sabadell, no era el seu ambient. Però Sílvia hi va insistir perquè hi anés pressionada per Niss, una noia que la policia la té catalogada com a captadora de menors, suposadament per fer-les prostituir. La darrera trucada que va fer Caroline va ser a les 6 de la matinada a Niss des del carrer Comerç de Sabadell. I a mi això m’estranya. El normal és que ella hagués trucat a Sílvia, i no pas a Niss.
Sospita que li han mentit per tots costats, li han amagat dades?
Són més de tres anys. Penses de tot. El cap et va a mil per hora. Hi ha moments que penses que fins i tot els Mossos poden amagar alguna cosa perquè ells van ser dels darrers a veure-la. La Sílvia em va mentir durant tres dies, assegurant-me que Caroline havia dormit a casa seva, quan no era cert. Els Mossos em diuen que pensen que en Justin (un dels nois que corria amb Caroline) n’és el responsable perquè ell anava al costat de Caroline quan corrien per fugir, i ell es va reunir amb la resta del grup dues hores més tard i anava ple de fang. Però diuen que no tenen proves.
Hi ha parlat, amb en Justin? Què li diu? Creu que menteix?
Sí que hi he parlat. Es va posar a plorar demanant disculpes per no haver cuidat més de la Caroline, que el va cridar: Justin, Justin! Però diu que quan es va girar no la va veure i ell es va anar a amagar en un forat al castell de Sabadell perquè estava evadit i buscat per la policia. No sé si mentia. I Sílvia diu que ella es va amagar sota un cotxe i també va perdre de vista Caroline... Tampoc sé si menteix.
Ha rebut moltes trucades de vidents, farsants o aprofitats?
Moltes. Em va trucar un gitano de Santa Coloma de Gramenet i em va assegurar que la Caroline estava retinguda a casa d’uns àrabs, però volia diners per dir-me on era. Jo em vaig espantar i vaig trucar a la policia. Els Mossos el van detenir, i tot i estar detingut va continuar dient que sabia on era la Caroline. Però els Mossos no el van creure. Fa poc em van trucar des de Mèxic i em van dir que la meva filla era allà prostituint-se i em demanaven fotos meves despullada. Em van dir que si no ho feia la violarien i que jo seria una mala mare. Fa poc vaig haver de bloquejar una vident que assegurava que a Caroline l’havien matat Justin i el seu pare i que ens va acabar amenaçant. És molt dur!
Li està costant diners la lluita per trobar Caroline?
Molts diners. Estem pelats. A casa, vivim la meva mare, el meu altre fill de 15 anys i el meu home, i vivim amb el sou del meu marit, que està molt afectat però no es pot permetre el luxe d’ensorrar-se perquè ha de treballar. Per aconseguir reobrir el cas vam agafar una advocada que es va oferir a portar-lo gratuïtament. Però com que la investigació no avançava, vam acordar canviar d’advocat. Llavors ella ens va demandar i ens reclama gairebé 8.000 euros. Ara espero uns criminòlegs de Madrid que s’han ofert a investigar sense cobrar però les despeses, viatge, hotel, estada..., els les haurem de cobrir. I són molts diners.
Què li queda per fer?
Ara estic en contacte amb la Policia Local de Sabadell, que s’ha mostrat molt comprensiva, per fer una altra recerca a la zona. I jo demano a qualsevol persona que sàpiga alguna cosa que m’ho diguin, personalment, en privat, que no els delataré. Però que m’ajudin. Algú ha de saber alguna cosa més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia