Successos

Absolt un veí de Salt condemnat a deu anys de presó per abusos

És la segona sentència absolutòria per a l’acusat

En aquest cas, el TSJC ha donat la raó a un recurs de la defensa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha absolt un veí de Salt que va ser condemnat per haver abusat presumptament de forma continuada d’un menor. Es tracta de la segona sentència absolutòria per a Fredi Salvador Sosa Méndez. El TSJC ha estimat el recurs formulat pel seu advocat contra la sentència de l’Audiència de Girona dictada al març, que va imposar a l’acusat deu anys de presó per abusos sexuals a un nen de 13 anys. En aquest segon judici, la fiscalia demanava 38 anys de presó per a Sosa per haver concertat cites sexuals amb quatre menors. L’Audiència, però, només el va condemnar pel cas del noi de 13 anys perquè considerava que no hi havia proves que demostressin que sabés que els altres tres també eren menors de 16 anys ni tampoc que les relacions no fossin consentides. Sosa –que és transsexual– va contactar amb el jove de 13 anys el 2015. Ho va fer a través del Facebook i fent servir una identitat falsa. Es van acabar trobant diversos cops al pis de Sosa, on en dues ocasions van mantenir relacions sexuals plenes.

A l’hora de considerar provat que Sosa sabia que aquest noi era menor de 16 anys (l’edat legal per al consentiment voluntari), l’Audiència va tenir en compte una gravació en vídeo de la declaració de la suposada víctima poc després de la detenció del processat. El TSJC, però, recull que l’Audiència, a l’hora de fixar judici, no va admetre com a prova la reproducció d’aquesta declaració a la sala de vistes argumentant que el menor declararia com a testimoni. Per això, el TSJC sosté que l’Audiència no es podia basar en la gravació per fonamentar la condemna. El TSJC també ordena la posada en llibertat del processat, que es trobava en presó provisional. El 2016 va ser jutjat a l’Audiència per fets semblants, però va ser absolt perquè durant el judici el menor es va desdir del que havia dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia