Successos

Petició de 22 anys pel crim de Roses del 2005

Els investigadors van trobar ADN de l’acusat a l’escenari del robatori violent

El fiscal demana 22 anys de presó per a l’acusat d’assassinar un empresari a Roses durant un robatori violent perpetrat el 12 de novembre del 2005. Segons informa ACN, l’escrit d’acusació recull que l’acusat, Costel Roman, va atacar la víctima, que tenia 62 anys, en una habitació situada a la planta baixa de la casa al carrer Cap Llevant de la urbanització Santa Margarida. El fiscal assenyala que la víctima tenia les capacitats de defensa “anul·lades” perquè estava dormint, per l’edat que tenia i per l’alcohol que havia ingerit. L’acusat, que era boxejador professional, la va agredir de “manera brutal” a diverses parts del cos. Li va acabar provocant una oclusió de les vies respiratòries i la víctima va morir per asfíxia. El fiscal també recull que Roman va “actuar sol o bé en companyia de terceres persones d’identitat desconeguda”. L’acusat va fugir però els Mossos d’Esquadra van trobar restes de sang als pantalons de la víctima, en una paret i en una corretja de persiana.

L’ADN, deu anys més tard

La Unitat Territorial d’Investigació (UTI) dels Mossos d’Esquadra en aquell moment no va aconseguir identificar el suposat autor, però tenien ADN de l’atacant que va ser clau deu anys més tard. El 19 de maig del 2016 la policia espanyola va detenir Costel Roman, d’origen romanès, com a suposat autor d’un altre robatori amb violència a Castelló de la Plana. El seu ADN era el del sospitós de l’assassinat a Roses. Roman té nombrosos antecedents i el seu ADN també el vinculava amb tres robatoris comesos l’any 2010 a Xàbia, Onda i Holanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia