Successos

Denunciats 1.310 conductors en dotze dies per distraccions

Els Mossos d’Esquadra de Girona indiquen que el 90% d’aquestes infraccions són degudes a l’ús del mòbil al volant

El trinomi format per velocitat, alcohol i distraccions (sigui junts o per separat) és al darrere de la majoria d’accidents de trànsit. Per combatre-ho, els Mossos d’Esquadra porten a terme diverses campanyes específiques. Segons informa l’ACN, ara fa poques setmanes se n’han fet dues que s’han centrat en les distraccions. Una, a finals d’octubre (del 23 al 29) i l’altra, del 12 al 18 de novembre. Tan sols en aquests dotze dies els Mossos han arribat a denunciar fins a 1.310 conductors a les carreteres gironines que, sigui per un motiu o altre, han apartat els ulls de la carretera. L’inspector en cap de Trànsit, Joan Costa, concreta que la infracció més habitual continua sent l’ús del mòbil.

“Aquests segons de distracció poden ser letals, perquè si se circula a uns 100 quilòmetres per hora, fàcilment es poden recórrer uns 50 metres amb el cotxe”, alerta. De fet, l’ús del mòbil és al darrere de més del 90% de les denúncies que els Mossos han posat en aquestes campanyes. Fer-lo servir al volant suposa una multa de 300 euros i la retirada de tres punts del carnet. Una infracció que ara la DGT preveu endurir, arribant a equiparar-la amb les alcoholèmies.

Tot i que els mòbils acaparen la majoria de denúncies, també es detecten altres casuístiques. Per exemple, conductors que mengen al volant, comercials que fan servir el vehicle com a oficina i escriuen comandes mentre circulen, o bé transportistes que miren la televisió, precisa Costa. Fins i tot, aquestes darreres setmanes els Mossos de Girona s’han trobat el cas d’una estudiant que conduïa mentre repassava els apunts. Anava a fer un examen, circulava per l’AP-7 i, en arribar al peatge, va fregar amb el lateral del cotxe el mur de formigó. Va ser allà on una patrulla uniformada, que estava fent un control, la va veure. Va admetre que tenia un examen, que estava molt nerviosa i que estava fent l’última repassada.

A la demarcació, durant el 2018, els Mossos han fet ja 37.200 lectures d’alcoholèmia, i més de 2.000 han donat positiu. La gran majoria han estat administratives, però n’hi ha hagut 370 de penals. I, també enguany, s’han practicat 1.005 proves de consum de drogues, de les quals 697 han marcat positiu.

LA XIFRA

3
punts menys del carnet i una multa de 300 euros suposa l’ús del telèfon mòbil mentre s’està conduint.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia