Successos

BAngladesh

Tragèdia a Dacca, on un gegantí incendi mata almenys 78 persones

Les flames d’un incendi massiu, que ha cremat durant nou hores al nucli antic de Dacca, ha deixat un rastre de destrucció tot segant la vida d’almenys 78 persones i deixant-ne més de mig centenar de ferides amb greus cremades. La tragèdia al barri de Chawkbazar, laberíntic i densament poblat a la capital de Bangladesh, remarca la precarietat de les mesures de seguretat en un dels estats més pobres del planeta.

El foc va cremar primer un edifici de cinc plantes, conegut com a Mansió Haji Wahed, a primera hora de la nit de dimecres, hora local. Malgrat que encara se’n desconeixen les causes, es creu que l’origen podria ser l’explosió d’un bidó de gasolina emmagatzemat en un cotxe al costat de l’edifici, segons testimonis. A la primera planta, l’habitatge també allotjava una botiga de plàstics, i als dos pisos següents, un magatzem de perfums. Les dues plantes superiors eren residencials. La volatilitat dels elements químics ha contribuït a destruir l’estructura de l’immoble i a propagar el foc. Així, hores després de començat l’incendi, l’edifici va començar a gronxar-se, mentre el foc s’estenia no sols per les cases del costat quan la gent ja dormia, sinó també per restaurants i botigues de la densa zona antiga de la ciutat, amb carrers de tres metres d’amplada.

Un dels ferits ingressats a l’hospital, Mohammad Salahuddin, recorda: “Els contenidors químics estaven explotant al pis de dalt i les boles de foc colpejaven el carrer. Vaig veure cadàvers cremant-hi i em vaig sentir com si fos en una zona de guerra.” De les 55 persones ferides, n’hi ha nou que estan en estat crític. A l’espera de desenrunar l’àrea, el recompte de víctimes mortals no és definitiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia