Successos

Condemna d’un policia local a l’Escala

Va bufetejar un menor en un control l’estiu passat

Se’l considera autor d’un delicte lleu de maltractament d’obra

Un caporal de la policia local de l’Escala ha estat condemnat per haver bufetejat un menor durant un control. Els fets es van produir el juliol del 2018 a la una de la matinada quan una patrulla mixta formada per un agent dels Mossos d’Esquadra i el caporal de la policia local va interpel·lar tres joves menors d’edat.

Mentre el mosso vigilava dos dels joves, el policia local –en una carreró apartat– escorcollava el tercer i li va descobrir marihuana a la roba. Segons recull la sentència, l’agent va ordenar en repetides ocasions al jove que s’assegués i com que no obeïa l’ordre li va donar una bufetada a la cara i el va forçar a seure. En la seva versió, el jove explica que el policia li havia abaixat els pantalons, i quan van aparèixer les bossetes de marihuana ell estava molt nerviós; quan l’agent li va dir de seure, va preguntar per què i en aquell moment va rebre la bufetada. A més, segons el noi, el policia el va agafar per les espatlles mentre amb la cama li feia una escombrada que el va fer caure a terra provocant-li una lesió al colze. Tot i que el policia va negar la bufetada i haver tirat a terra el menor, el jutge sí que ha considerat que havia comès un delicte donant-li una bufetada. Els dos altres joves que eren a una distància d’uns cinc metres van afirmar que ho van sentir, mentre que el mosso va declarar que no havia vist cap bufetada.

En primera instància, el desembre del 2018, el jutjat d’instrucció número 5 de Figueres va condemnar el caporal com a autor d’un delicte lleu de maltractament d’obra, amb una pena de dos mesos de multa a raó de 8 euros diaris. El policia va recórrer-la i aquest mes de febrer la secció quarta de l’audiència provincial de Girona ha confirmat la condemna en els mateixos termes, ja sense possibilitat de recurs.

LA XIFRA

8
euros diaris
de multa durant dos mesos. És la pena imposada al policia local per haver bufetejat un menor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia