Successos

Una detenció, en ple rebrot de l’estafa del retrovisor

Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous a Breda un veí de Perpinyà per haver simulat una topada i reclamar 2.000 euros a un ancià

Un dia abans, a la Bisbal, una dona es va desfer de dos estafadors al banc

L’estafa dels retrovisors, en què vehicles amb ocupants estrangers que simulen un suposat sinistre amb un conductor autòcton –preferentment d’edat avançada– i li reclamen solucionar-ho “amistosament” amb un pagament en efectiu, continua fent estralls a la demarcació. Dijous passat, els Mossos d’Esquadra van enxampar in fraganti un home de nacionalitat francesa, amb residència a Perpinyà i al volant d’un Peugeot gris fosc, que havia empaitat un ancià de Breda de 85 anys fins al seu domicili.

El cos policial va detenir l’home per un delicte d’estafa en grau de temptativa, ja que reclamava al veí de Breda 2.000 euros en metàl·lic per estalviar-se els tràmits transfronterers de reparar la rascada. Els vigilants municipals del poble i els agents dels Mossos van comprovar que el desperfecte era fet amb goma negra i desapareixia en ser netejat. El detingut va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners, on va quedar acreditat que tenia antecedents per fets similars, però va quedar en llibertat amb càrrecs.

Un dia abans, a la Bisbal

El dimecres 27, un dia abans, una altra veïna va denunciar uns cas semblant a la Bisbal, on un vehicle de color fosc amb dos passatgers a bord que “parlaven català amb accent francès” va barrar el pas a la dona, de 73 anys, al carrer de l’Aigüeta.

Un dels homes, que va agafar desprevinguda l’afectada, va pujar al seu cotxe i la va acompanyar a casa seva, on tenia 350 euros per pagar una reparació domèstica. Amb insistència, després de sostreure-li el mòbil, la va conduir fins a una entitat bancària perquè retirés més diners. La dona, indefensa però ensumant-se que alguna cosa anava malament, va exposar els fets als responsables de l’oficina i van alertar la policia local. Quan va arribar la patrulla, els dos homes es van fer fonedissos.

Fonts dels Mossos d’Esquadra no confirmen de moment la connexió entre els dos casos, i només admeten que un cop identificat un dels sospitosos i fitxada la matrícula del cotxe, podrien deixar d’actuar durant una temporada a les comarques gironines. L’estafa, però, acumula un nombre elevat de casos denunciats, a banda d’altres que no arriben a ser-ho per la vergonya d’assumir haver estat estafats.Des del cos policial, ja han alertat en reiterades ocasions de la pràctica fraudulenta, i recorden que en cas de trobar-s’hi, és millor requerir la presència policial, fet que dissuadiria els malfactors, i evitar anar a cap banc per fer gestions, ja que una de les derivades de l’estafa és memoritzar el codi PIN de les targetes de crèdit i robar-les a la víctima per sorpresa al caixer. Des del ram de les assegurances, el corredor Josep Saballs, diu que en els seus despatxos s’han trobat amb altres casos recentment a la Bisbal, Llagostera i Girona, i fa notar que les gestions amb les asseguradores en cap cas preveuen pagaments en metàl·lic, de manera que automàticament s’ha de desconfiar d’aquestes ofertes “amistoses” que amaguen estafes al marge de les companyies.

LA DATA

28.02.19
dijous
passat els Mossos d’Esquadra van detenir a Breda un home resident a Perpinyà per temptativa d’estafa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia