Roben 6.300 metres de coure, valorat en 75.000 euros, de les obres del TAV al tram de Flaçà

Uns desconeguts han robat un total de 6.300 metres de cable de coure vinculat a les obres del tercer rail de TAV en un tram entre Flaçà i Sant Miquel de Fluvià. Els fets han estat denunciats per una empresa subcontractada per Adif, i el robatori es va perpetrar entre el passat 29 de març i el 6 d'aquest mes. Adif va indicar que són diversos els robatoris de cable de què han estat objecte, el qual utilitzen per als treballs de comunicació i catenària.

Robatoris freqüents

Els robatoris de coure i altres materials com ara l'alumini o l'acer inoxidable són freqüents arreu, i es produeixen des de fa molt temps. El seu alt valor atrau els lladres. Al llarg de l'últim any s'han produït robatoris importants. Entre aquests robatoris hi ha el d'una nau de Sils, el juny de l'any passat, on els lladres van carregar dos camions amb vuit tones de coure; l'agost d'aquest mateix any uns lladres van quedar encallats a la sortida d'una empresa de Figueres amb un camió carregat de coure; el 4 d'octubre, l'empresa metal·lúrgica Ros de Sant Jaume de Llierca va ser víctima d'un robatori de 86 tones, en aquest cas, d'acer inoxidable; als Hostalets d'en Bas els van robar la setmana passada 400 metres de cable telefònic, que va deixar uns 200 veïns sense línia gairebé tot un dia. Així mateix, als municipis de Llagostera i Cassà de la Selva, en les últimes setmanes els van sostreure el cable dels fanals d'enllumenat públic, concretament de la urbanització del sector Fonollerons i del carrer Francesc Macià, respectivament. El sistema que fan servir és la prèvia desconnexió de la llum dels fanals i l'estirament del cable per un punt, en ocasions utilitzant el cotxe o un motor per arrencar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.