Successos

Detenen el suposat autor de nou incendis al Baix Empordà

La investigació dels Mossos l’implica en tres focs al centre de jardineria Quercus de Palafrugell i dos més al cotxe i al domicili de la propietària, el 2017

La resta van afectar vehicles, al febrer, a Parlavà

La unitat d’investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Bisbal ha tancat una investigació que podria permetre resoldre nou delictes d’incendis que s’havien encadenat entre el començament del 2017 i aquest febrer al Baix Empordà. El sospitós, que té antecedents i contra el qual havien emès una ordre de detenció, va ser identificat divendres passat per la policia local de Santa Cristina i posteriorment va ser detingut per agents dels Mossos de l’ABP de Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d’un veí de Palafrugell de 30 anys i nacionalitat espanyola.

El primer dels incendis es va produir al centre de jardineria Quercus de Palafrugell, el 13 de gener del 2017. El foc, originat pels volts de les set del matí, va cremar l’hivernacle i l’edifici principal. I la unitat d’investigació va determinar que havia estat intencionat. Tres mesos després, el 13 d’abril, es va produir un nou incendi al mateix centre de jardineria. Aquell cop van comprovar que hi havia quatre focus de foc diferents i a l’interior van trobar una ampolla de benzina i una caixa de llumins. Sis dies després va tenir lloc un tercer incendi. A la zona també es va trobar un líquid accelerant i el local va patir danys i destrosses valorades en 1.000 euros.

De Quercus a la casa

Al cap de pocs dies, els sinistres al centre de jardineria van arribar a la propietària, que el 29 d’abril va patir un incendi al seu turisme quan el tenia estacionat davant el seu domicili a Palafrugell. Com a conseqüència del foc la façana del seu habitatge va patir afectacions.

Setmanes més tard, el 18 de maig, la mateixa víctima va patir un altre incendi, aquest cop ja directament al seu domicili. Algú li havia cremat la façana de la casa i part del seu interior.

La connexió de Parlavà

El passat 5 de febrer els Mossos van tenir coneixement que s’havien cremat quatre vehicles en una finca de la població de Parlavà. Aquest cop es va cremar del tot un vehicle i les flames van danyar-ne tres més, dos turismes i una motocicleta. Els propietaris van veure com una persona fugia saltant la tanca perimetral amb un bidó de benzina a les mans.

La investigació va concloure que en tots els casos els incendis havien estat provocats i perpetrats amb el mateix modus operandi. Finalment, el cos va aconseguir identificar el presumpte autor i va emetre l’ordre policial de detenció, que va culminar amb l’arrest del detingut, divendres passat. L’home ara resta pendent de ser citat per comparèixer davant els jutjats d’instrucció de la Bisbal, per aprofundir el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia