Successos

Roses aposta per agents de paisà contra el top manta

L’Ajuntament avança que possiblement es veuran menys uniformats al passeig de Santa Margarida

Vuit agents interins reforçaran els 44 efectius de la policia local

Possiblement es veuran menys agents uniformats al passeig de Santa Margarida de Roses aquest estiu en relació amb la problemàtica del top manta. No serà per deixadesa, sinó que formarà part d’una nova estratègia destinada a lluitar contra aquest fenomen.

Aquest va ser el missatge que va avançar ahir l’Ajuntament de Roses aprofitant la presentació dels reforços d’efectius policials d’estiu per a la temporada. “No es prioritzarà la presència uniformada sinó l’efectivitat operativa”, es va limitar a dir Joan Plana, regidor de Seguretat Ciutadana. En aquest sentit es vol treballar en la línia de reforçar actuacions d’agents de paisà per augmentar el nivell de decomissos.

Coordinació dels cossos

No es donen més detalls sobre la configuració d’aquest dispositiu per no comprometre la feina dels agents, però l’Ajuntament es compromet, quan acabi la temporada, a fer un balanç i donar compte de totes les actuacions que haurà fet la policia en el cas concret del top manta i dels resultats obtinguts. El dispositiu de la policia local es completarà amb el suport que pugui rebre d’altres cossos, més especialment dels Mossos d’Esquadra, però que a hores d’ara no s’ha concretat.

Sí que hi ha el compromís dels Mossos, com a mínim, de col·laborar de manera coordinada en tots els serveis d’estiu, tenint en compte que aquests dies s’haurien incorporat a Roses una vintena d’agents de la nova promoció de Mossos.

Població multiplicada

El regidor de Seguretat; l’alcaldessa, Montse Mindan, i el cap de la policia local, Eduard Campà, coincideixen a recalcar, però, que, si bé hi ha el compromís de dedicar tots els mitjans disponibles a lluitar contra el top manta, hi ha aspectes legislatius o socials que superen les competències municipals sobre aquesta problemàtica.

També coincideixen a recalcar que el top manta no és l’única preocupació a la via pública durant l’estiu a Roses: el creixement poblacional que viu Roses aquests mesos requereix una previsió i una dotació d’efectius i serveis proporcional en l’àmbit de la seguretat ciutadana. Tal com explica el cap de la policia local, tant l’activitat de l’hostaleria i del comerç com les de caràcter lúdic i a l’aire lliure (platges, esports, festa major, concerts…) es multipliquen durant la temporada, i repercuteixen de manera directa en l’activitat i els serveis que han d’oferir els cossos de seguretat.

A tall d’exemple, actuacions quotidianes com ara la retirada de vehicles de la via pública, les detencions, els serveis assistencials, els atestats i l’assistència a accidents s’incrementen a la població en una proporció d’1 a 6 en comparació amb els mesos de novembre a març.

Vuit nous agents i el 100% de la plantilla en servei

La plantilla de la policia local de Roses s’ha incrementat amb la recent incorporació de vuit agents interins que reforçaran els serveis de seguretat a la població. Els agents, que ja estan operatius i han rebut una formació específica, han estat contractats per un període de sis mesos, el màxim que permet als ajuntaments la legislació en vigor. S’afegiran als 44 efectius de la plantilla del cos que també ha estat complementada amb les últimes tres places vacants que quedaven per cobrir. A tot això, cal sumar-hi la limitació de la realització de les vacances dels agents de Roses durant els mesos de juliol i agost, per poder disposar de la totalitat de la plantilla. L’alcaldessa, Montse Mindan, destaca que aquest reforç policial es realitza per tercer any consecutiu, i que “representa un important esforç econòmic per al pressupost municipal”.

Aquest any, la contractació dels vuit agents durant un període de sis mesos tindrà una repercussió econòmica per al consistori rosinc de 129.054 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia