Successos

El tifó ‘Lekima’ causa més de divuit morts a la Xina

Catorze persones estan desaparegudes i un milió més van haver de ser evacuades

Les fortes pluges van causar esllavissades i van bloquejar rius

Almenys 18 persones van morir i 14 més es troben desaparegudes a causa dels efectes de l’arribada del tifó Lekima a la Xina Segons la cadena CGTN, que va citar les autoritats locals, les víctimes es van registrar després que un embassament es desbordés per les fortes pluges a la província de Zhejiang, on la tempesta va tocar terra ahir a la matinada. Un esllavissada de terres causada per les fortes pluges va bloquejar els rius de la zona, fet que va provocar que els nivells de l’aigua de l’embassament creixessin fins a deu metres en deu minuts i atrapessin 120 habitants d’un poble proper.

L’agència oficial Xinhua va informar que més d’un milió de persones havien estat evacuades abans de l’arribada del Lekima. La província de Zhejiang va evacuar més de 700.000 persones, de les quals 110.000 van ser allotjades en refugis, mentre que a la ciutat de Xangai altres 253.000 van ser desplaçades a altres llocs segurs.

Amb vents de fins a 187 quilòmetres per hora, aquest tifó –el més potent des del 2014– va obligar a cancel·lar centenars de ferris i 288 vols, així com a tallar trams d’algunes línies ferroviàries.

El tifó, el novè de l’any que arriba a la Xina, va tocar terra ahir a prop de la ciutat de Wenling, i s’esperava que també causé fortes tempestes a les províncies d’Anhui, Fujian i Jiangsu.

Tot i que continuarà dirigint-se cap al nord a una velocitat d’uns 15 quilòmetres per hora, les autoritats meteorològiques de la Xina van assegurar que el tifó s’anirà debilitant de mica en mica.

L’organisme, que divendres havia emès un avís vermell –el més greu dels quatre del sistema nacional de emergències–, ahir el va rebaixar al segon nivell, el taronja. Això es deu al fet que el Lekima va passar de supertifó a tifó amb vents de fins a 144 quilòmetres per hora.

La premsa local també destacava que, malgrat que la zona és assotada sovint per fortes tempestes, el complex de Disneyland de Xangai va tancar ahir per primera vegada des que va obrir, el 2016, per raons meteorològiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia