Un constructor instal·la alarmes a les obres després de tres saquejos aquest any

En l'últim cas els lladres es van endur el fil de coure que ja estava instal·lat al bloc de pisos en construcció

Construccions Freixas afirma que des de principi d'any ha estat víctima de tres saquejos en obres de Cassà de la Selva i Girona, que li suposen un perjudici d'uns 18.000 euros, segons va explicar el responsable de l'empresa, Lluís Freixas. L'últim robatori va tenir lloc dimecres passat a la nit en un bloc situat a la carretera Provincial de Cassà, d'on els lladres es van endur el cable de llum que ja estava instal·lat a tot l'edifici, a més del de les eines que els paletes fan servir per treballar. A més del perjudici material també suposa un perjudici de mà d'obra, segons va dir Freixas, ja que per tornar a instal·lar el cable de llum a l'edifici s'ha de condicionar part de l'obra de paleta.

Els altres dos robatoris es van produir a l'edifici en construcció situat al carrer Barcelona cantonada carrer Santa Maria de Girona, d'on van robar el cable de les eines de paleta, el de la grua i el de les connexions de servei. En aquesta obra, l'empresa ja hi té instal·lat un sistema d'alarma connectada a la central, per evitar més robatoris. Freixas diu que ara també instal·laran una alarma a l'edifici de Cassà on han robat aquesta setmana i es plantegen posar-ne a totes les obres. Freixas qualifica de «penós» el fet que es buidin les obres de material i es pregunta si l'administració controla les vendes d'aquest tipus de material.

Planta de reciclatge

Així mateix, a la planta de reciclatge dels germans Xirgu de Cassà de la Selva s'han detectat dos robatoris en els últims deu dies i no es descarta que puguin ser tres. L'últim s'hauria produït ahir divendres a la matinada. L'empresa ha trobat a faltat fil de coure, alumini i plom, material que valora en més de 12.000 euros, segons va explicar el gerent.

Robatoris a vehicles

Per la seva banda, la Policia Municipal de Girona va detenir ahir a la matinada tres persones, acusades d'haver robat a l'interior de vehicles.

Els fets van passar a l'aparcament del carrer Martí Sureda i Deulovol, on els agents van identificar tres joves i els van detenir després d'haver localitzat tres vehicles amb senyals d'haver estat forçats mitjançat un estri metàl·lic. Els joves detinguts tenen nombrosos antecedents, segons van indicar fonts policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.