Successos

Reunió al consistori de Roses pel ‘top manta’

Govern i oposició es proposen fer un grup de seguiment sobre aquest problema

El govern de Roses i representants dels grups municipals del consistori i de la Policia Local es van reunir aquest dilluns passat per fer una valoració del dispositiu d’aquest any per afrontar el fenomen de la venda irregular i els venedors top manta al passeig de Santa Margarida.

Joan Plana, regidor de Seguretat Ciutadana, explica que la reunió, de caràcter informatiu, es va fer tant a petició de l’oposició com per voluntat del govern de compartir la informació referent a les actuacions que s’estan duent a terme per lluitar contra la venda il·legal, tenint en compte que és una temàtica “sotmesa a molta pressió mediàtica i social”. Govern i oposició es proposen fer un grup de seguiment sobre aquest problema.

Sobre el fons de les actuacions que s’estan duent a terme, Plana reitera que els decomisos de material són més importants que en anys anteriors i que es mantindrà aquesta línia. “La venda il·legal és un negoci rendible per als qui la practiquen i requisant material que no es pot posar a la venda actuem precisament perquè aquesta pràctica sigui menys rendible”, diu el regidor. Els recursos policials per fer un seguiment d’aquest material i intervenir-lo fan que es pugui veure menys presència uniformada al passeig. “La presència al passeig d’agents hi és quan és operativa, però no es tracta de fer només presència, sinó de ser operatius”, diu Plana.

D’altra banda, aquest mateix dilluns el diputat autonòmic de Ciutadans per Girona, Jean Castel, va presentar una proposta de resolució parlamentària per reclamar un paquet de mesures urgents que permetin erradicar la venda il·legal a Roses.

Entre altres coses, ha sol·licitat un increment d’efectius policials. “Tots estem d’acord per demanar més presència dels Mossos, però sabem també com estan els efectius dels cossos policials”, comenta Plana referint-se a aquesta petició.

“En tot cas, interpel·lem totes les administracions supramunicipals, que tenen les competències que no té l’Ajuntament, perquè tothom assumeixi les seves responsabilitats, i a prendre mesures entre tots per afrontar aquesta problemàtica en l’àmbit judicial, policial i social”, diu el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia