Successos

Quatre morts i més d’un centenar de ferits per l’impacte d’un llamp a Polònia

La descàrrega ha afectat un nombrós grup de turistes que estava al cim de Giewont, a les muntanyes Tatra

Una altra persona ha perdut la vida per un llampec al costat eslovac de la serralada

Quatre persones, entre elles dos nens, han mort aquest dijous i més de cent han resultat ferides per l’impacte de llamps durant una tempesta elèctrica a les muntanyes Tatra, al sud de Polònia. A les quatre víctimes mortals a Polònia se suma una altra persona que ha perdut la vida aquesta tarda també per l’impacte d’un llampec al costat eslovac d’aquesta serralada, que fa de frontera natural entre els dos països.

La cadena polonesa TVN24 ha informat aquesta tarda que un nombrós grup de turistes ha estat colpits per un llamp quan es trobava al cim Giewont, on la tempesta elèctrica ha estat especialment intensa.

La descàrrega elèctrica ha provocat quatre morts i ha afectat altres excursionistes que eren a la zona, un dels indrets més populars entre els aficionats a la muntanya a Polònia.

Una trentena de ferits han estat hospitalitzats en centres mèdics de la regió, si bé no es tem per la vida de cap d’ells.

Un dels turistes a la zona ha explicat a la televisió polonesa que no han tingut de refugiar-se perquè “la tempesta ha arribat com del no-res, en una dia en el qual amb prou feines hi havia núvols en el cel”.

“Estàvem passejant quan hem escoltat un tro. Algú ha dit que seria un avió, perquè res indicava que s’hagués de produir una tempesta. Però ha resultar ser una tempesta que, immediatament, s’ha situat a sobre nostre”, ha relatat.

L’última tragèdia d’aquest tipus a les muntanyes Tatra va tenir lloc el 1937, quan també quatre persones van morir a Giewont per l’impacte de llamps durant una intensa tempesta elèctrica.

La xifra de víctimes podria augmentar

El primer ministre polonès, Mateusz Morawiecki, s’ha traslladat al lloc dels fets per donar el seu suport als equips de rescat. “Els serveis de rescat i d’emergències estan fent tot el que està a les seves mans”, ha assegurat. Morawiecki ha agraït sobre el terreny la tasca dels més de dos centenars d’efectius, entre policia, bombers i serveis sanitaris desplaçats fins al cim Giewont.

Les tasques de recerca i rescat continuaran a primera hora del divendres. Morawiecki ha apuntat que no es descarta que pugui elevar-se la xifra de víctimes.

Morawiecki també s’ha referit als espeleòlegs que continuen despareguts des de dissabte passat en una cova a la serralada de Tatra, quan un augment sobtat del nivell de l’aigua subterrània els va deixar aïllats de la resta del seu grup.

“És una situació dramàtica, però vull destacar que els equips de rescat estan fent tot el possible per trobar-los”, ha subratllat el primer ministre polonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia