Successos

Una submarinista francesa mor fent immersió a les Illes Medes

La víctima, de 60 anys, s’ha trobat malament quan era dins l’aigua i s’ha desmaiat

Els efectius d’emergències no han pogut fer res per salvar-li la vida

Una dona de 60 anys ha mort aquest migdia a l’Estartit, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), quan practicava busseig a les Illes Medes amb un centre d’immersió local.

Segons fonts pròximes al cas, el sinistre ha passat aquest migdia quan la dona, de nacionalitat francesa, feia una immersió a la zona de les Illes Medes amb un grup format per altres bussejadors de la mateixa procedència.

La víctima, que ja havia bussejat en aquesta zona altres vegades durant els últims anys, s’ha començat a trobar malament, ha alertat a una companya que anava al seu costat i un dels guies del grup l’ha ajudat a pujar a la superfície.

Quan encara estava a una desena de metres de profunditat, la dona ha perdut el coneixement. En sortir de l’aigua ha estat traslladada amb una embarcació del centre de busseig fins al port.

Alertats els serveis d’emergències, han acudit al lloc agents de la Policia Local i ambulàncies i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Poc després de la una del migdia, i sense haver pogut fer res per salvar-li la vida, el metge del SEM ha certificat la defunció de la submarinista.

El cos ha estat traslladat a l’Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG), on està previst que els forenses li facin l’autòpsia i es pugui conèixer la causa exacta de la mort.

Els agents del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil amb base a l’Estartit s’han fet càrrec de la investigació del cas, que porta el Jutjat d’Instrucció de guàrdia de la Bisbal d’Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia