Successos

Desallotgen la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta per un possible artefacte explosiu

Efectius de la Guàrdia Civil inspeccionen la zona per determinar si es tracta d’una bomba

La platja continuarà tancada previsiblement fins dilluns al matí, quan es preveu que arribin els artificiers de l’Armada que han de detonar el projectil

La platja de Sant Sebastià de Barcelona ha estat desallotjada aquest diumenge pels voltants de la una del migdia per la presència d’un possible artefacte explosiu dins l’aigua.

El tinent d’alcalde Albert Batlle ha explicat en una atenció als mitjans que l’objecte sospitós ha estat detectat a unes 25 metres de la costa i a uns 3 metres de profunditat durant una actuació rutinària de la Guàrdia Civil de mar.

Efectius del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) s’han desplaçat al lloc amb l’ajuda d’una embarcació per tal d’inspeccionar l’artefacte. A petició d’aquest cos, la Guàrdia Urbana ha establert un perímetre de seguretat d’uns 250 metres i s’ha prohibit el bany a la zona.

Batlle ha apuntat que es tracta d’un “projectil molt antic” i que podria ser “probablement de la Guerra Civil”, si bé aquest extrem encara no s’ha pogut determinar. El regidor ha aventurat que es podria tractar d’un projectil aeri. Segons la Guàrdia Civil es tracta d’un artefacte antic –d’aproximadament un metre d’alçada i 80 centímetres de diàmetre– però de moment no pot confirmar que sigui un obús o morter de la Guerra Civil.

El responsable de seguretat de l’Ajuntament ha explicat que s’ha sol·licitat l’actuació del servei de desactivació d’explosius de l’Armada. Batlle ha apuntat que els artificiers estan venint de Cartagena i es preveu que dilluns al matí procedeixin a una detonació controlada de l’artefacte. La platja continuarà tancada fins que no s’hagi retirat el projectil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia