Successos

Un altre comptador de llum s’incendia a la Font de la Pólvora i causa ferits

És el segon cas que té lloc en aquest barri de Girona aquest estiu

Els veïns tornen a demanar solucions a l’Ajuntament de Girona i la companyia Endesa

Nou incendi al sector est de Girona. Un incendi al quadre de comptadors d’un edifici de la Font de la Pólvora va deixar divendres a la matinada vuit persones ferides, dos de lleus i cinc menys greus. Els bombers van rebre l’avís cap a les tres i vint de la matinada i s’hi van desplaçar tres dotacions. Quan els efectius van arribar al lloc dels fets, però, les flames ja estaven apagades perquè havien foradat una canonada d’aigua i la fuita les havia sufocat. El SEM hi va enviar tres ambulàncies que van atendre els ferits per inhalació de fum. Dos de caràcter lleu van ser evacuats a l’hospital Santa Caterina, cinc de menys greus, al Trueta i una altra persona va ser atesa in situ. Des de l’entitat veïnal Plataforma per la Dignitat lamenten que els bombers tardessin mitja hora a arribar al lloc dels fets i tornen a demanar solucions a l’Ajuntament i Endesa.

El juliol passat, un altre incendi, que també es va declarar en un comptador de la llum d’un edifici del carrer Noguer del barri de la Font de la Pólvora de Girona, va obligar a desallotjar-lo. Els fets van tenir lloc a quarts de set del matí. Llavors van ser els veïns del bloc del costat els que van avisar ràpidament els bombers i els seus conciutadans perquè abandonessin l’edifici. L’incendi va provocar molt de fum, que es va estendre per l’escala comunitària. Aquesta circumstància va obligar algunes famílies a confinar-se a dins de casa fins a l’arribada dels efectius d’emergència, que van poder evacuar-les. Es van desallotjar vuit famílies, que l’endemà ja van poder tornar a casa seva.

Iniciatives en marxa

La Plataforma per la Dignitat i l’associació de veïns de la Font de la Pólvora estan picant pedra de valent per combatre la gravíssima problemàtica que viu el barri per culpa dels talls de llum. Hi ha molts actors implicats. Per una banda, Endesa, a la qual els veïns acusen de tenir empantanegada des de fa dècades la xarxa elèctrica al barri. En canvi, Endesa denuncia que entre el 2018 i el 2019 va detectar unes 300 connexions il·legals al barri de la Font de la Pólvora en les poc més de 1.100 inspeccions que s’hi van fer, i alerta del risc de manipular els aparells. L’Ajuntament, per la seva banda, a finals de juliol va anunciar un pla per preservar les instal·lacions elèctriques en barris com ara el de la Font de la Pólvora. Seguiria l’exemple de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, on s’han protegit amb portes metàl·liques i alarmes. Al seu torn, la Federació d’Associacions de Veïns de Girona reclama a la Generalitat que faci una auditoria de l’estat actual de la xarxa elèctrica de tota la ciutat. Partits com per exemple Guanyem Girona van reiterar ahir “la necessitat d’impulsar accions legals contra Endesa davant els incompliments reiterats”.

LA XIFRA

8
persones
van resultar ferides en l’incendi, que va fer activar tres ambulàncies i tres dotacions de bombers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia