Successos

Investiguen la policia espanyola per una agressió a Girona

Dos agents de la Policía Nacional són sospitosos d’haver colpejat un conductor l’endemà de l’1-O a la zona de la Copa

Dos agents de la Policía Nacional són investigats com a sospitosos d’haver colpejat un conductor a Girona l’endemà de l’1-O. El jutjat d’instrucció número 2 de Girona havia arxivat el cas després de prendre declaració als implicats en considerar que hi havia hagut variacions en la declaració del conductor, però el seu advocat, David Garrido –que és membre del col·lectiu Dret de Defensa de Girona–, va presentar un recurs i ara l’Audiència de Girona ha ordenat reobrir el cas, segons va avançar ahir l’ACN.

Els fets es remunten al 2 d’octubre del 2017 quan, segons el denunciant, estava circulant per la rotonda de la Copa i va sortir en direcció al Trueta pel carril esquerre. Darrere seu hi havia tres furgonetes de la Policía Nacional que, segons la seva versió, van sortir pel mateix lloc però es van col·locar al carril dret (que no té continuïtat).

Es va “posar nerviós”

El conductor va relatar també en la fase d’instrucció que quan va veure els cotxes policials es va “posar nerviós” i que no sabia si s’havia de posar a la dreta per deixar-los passar i que va intentar fer-ho però, aleshores, “creu que hi va haver descoordinació de moviments” i va decidir tornar al carril de l’esquerra quan va veure que el volien avançar per la dreta. Quan va arribar al pont de França, ja amb dos carrils, es va situar a la dreta i, aleshores, els furgons el van avançar i un va acabar topant amb ell. Després, segons la versió del denunciant, els agents van baixar del cotxe i el van agredir. En la seva declaració, va explicar que li van obrir les dues portes i li van començar a donar cops al cap i a les costelles, tot reclamant-li que baixés del cotxe. El ministeri fiscal no va donar credibilitat a aquesta versió perquè no havia anat a urgències ni tampoc hi havia cap informe mèdic que ho acredités, però l’Audiència considera que els fets podrien ser constitutius d’un delicte de maltractament “no només per la falta de credibilitat en el testimoni dels agents” sinó també perquè, malgrat que la versió del denunciant no és corroborada per cap informe mèdic, en aquella franja horària el 112 va rebre “fins a quatre trucades” en què s’alertava que havien “tret un noi a hòsties del cotxe”.

Versions totalment oposades

La versió dels agents, però, situa els fets directament al pont de França. Segons la seva versió, el conductor va intentar “interposar-se, obstaculitzant el pas” amb una conducció “en ziga-zaga” i “envaint els dos carrils de circulació”, “a més de fer maniobres de similar perillositat amb frenades brusques davant dels vehicles policials que intenten avançar-lo”.

També detallen que gràcies a “l’experiència i la professionalitat dels conductors dels vehicles policials es va evitar la col·lisió”, que no va poder esquivar el tercer cotxe “davant de l’evident perseverança del conductor” en la seva maniobra per intentar treure la furgoneta de la via.

El tribunal de l’Audiència creu que la topada i els danys provocats als dos vehicles (i valorats en poc més de 300 euros cadascun) van ser provocats pel cotxe policial quan va avançar el del denunciant “accidentalment” però que “en cap cas” es corresponen amb la maniobra de “risc” descrita pels agents. En aquest sentit, arxiva les actuacions per un presumpte delicte lleu de danys que s’imputava al conductor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia