Successos

Compromís d’augmentar els controls a la frontera

S’han confiscat 40.000 plantes de marihuana i s’han fet 40 detencions relacionades amb la droga des del gener a l’Alt Empordà

L’Ajuntament de Figueres anuncia més càmeres, gossos i una nova ordenança

La junta de seguretat extraordinària de Figueres d’ahir convocada arran del tiroteig de la setmana passada va servir entre altres coses perquè la Guàrdia Civil i la Policía Nacional es comprometessin, a través del subdelegat espanyol, Albert Bramon, a fer més controls a la frontera per evitar que es vingui del nord al sud a comprar droga. Bramon també va assegurar després de la reunió que s’han compromès a fer “més operacions conjuntes” amb els Mossos d’Esquadra i va precisar que la col·laboració amb la gendarmeria francesa és, des de fa temps, estreta.

Bramon va indicar que el CNP i la Guàrdia Civil tenen ara una presència del 80% de les plantilles autoritzades, un 20% més que durant la crisi. El delegat del govern d’Interior, Albert Ballesta, va explicar que aquest any s’han fet 52 intervencions en salut pública, hi ha hagut 40 detinguts i s’han comissat 40.000 plantes de marihuana. Per ell, la solució està en l’enduriment del Codi Penal, a l’estil de l’Estat francès.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va negar que Figueres i l’Alt Empordà siguin el supermercat de la droga i considera que la problemàtica és en un àmbit de salut pública, “que ve derivada d’una casuística fronterera”. Constatem que tots els cossos de seguretat han treballat de manera molt ferma. El regidor de Seguretat de Figueres, Pere Casellas, va explicar que en els últims mesos s’ha reduït el nombre de talls de llum (conseqüència de les sobrecàrregues per cultiu de droga) i que ja hi ha hagut algunes altes de subministrament a la zona.

El regidor Casellas, d’altra banda, es va comprometre a fer que la Guàrdia Urbana faci més controls a la ciutat. Casellas va explicar que per millorar la seguretat a la ciutat també tenen previst crear una ordenança per lluitar contra les ocupacions il·legals de pisos, “triplicar” el pressupost de la unitat canina i impulsar la figura dels vigilants comunitaris per fer front als delictes contra el patrimoni.

LA XIFRA

52
actuacions.
El nombre d’actuacions de salut pública fetes aquest any a la comarca és aquest, segons Ballesta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia