Successos

Primers actes de commemoració de l’Any Monturiol a Figueres

Dissabte es compleixen 200 anys del naixement de Narcís Monturiol. Serà el tret de sortida dels actes de commemoració del bicentenari del seu naixement l’any 1819 a Figueres.

Dissabte precisament s’oferirà la conferència inaugural 200 anys del naixement de Monturiol: reptes i reflexions a càrrec del professor d’història de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Roca Rosell. L’escenari serà l’auditori dels Caputxins (7 de la tarda. A més de la conferència inicial, l’Ajuntament de Figueres també ha programat per als dies 28, 29 i 30 de setembre, en horari de matí i tarda als porxos de l’ajuntament, una maqueta simulador de l’Ictineu3, on es projectaran imatges de les millors immersions del submarí real dins la maqueta.

Des del Cercle Sport figuerenc s’ha organitzat l’exposició Aquí va néixer Narcís Monturiol, que es podrà veure a l’Auditori Monturiol entre els dies 3 d’octubre i 10 de maig.

Al Museu del Joguet s’ha programat, del 10 d’octubre al 6 de gener, l’exposició L’‘Ictineu’. El gran invent de Narcís Monturiol, on es podrà trobar una reproducció del submarí Ictineu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia