Successos

Agressions a periodistes de TV3 i l’ACN a Tarragona

Els han disparat balins i els han colpejat després de cobrir una actuació policial

La CCMA i el Col·legi de Periodistes condemnen l’atac

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha condemnat les agressions que han patit aquest dijous dos professionals de TV3 i una de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) quan cobrien una actuació policial a Tarragona.

Els periodistes de TV3 han rebut impactes de balins i la de l’ACN ha estat agredida amb cops a la càmera mentre cobrien una operació que els Mossos d’Esquadra han fet al barri de Campclar, a Tarragona. En un comunicat, la CCMA ha subratllat que condemnarà “tantes vegades com calgui” els fets que atempten contra el dret de la ciutadania a rebre informació “de qualitat, elaborada de manera honesta, lliure d’amenaces i coaccions”. Segons subratlla la corporació, aquest és “un altre intent inacceptable” de vulneració del drets dels professionals de la informació a treballar “lliurement i sense violència”, per complir amb la missió d’oferir una informació “rigorosa, plural i veraç, al servei de tots els ciutadans”.

Per la seva banda, el Col·legi de Periodistes exigeix en un comunicat que es garanteixi la tasca dels periodistes en condicions de seguretat, tal i com recull el manifest Prou agressions i prou pressions als professionals de la informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia