Successos

Conduïen per l’AP-7 amb una granada al cotxe

Investiguen dos homes per un delicte de dipòsit d’armes i munició de guerra

Una patrulla de la Guàrdia Civil va aturar divendres cap a les nou del vespre el vehicle sospitós que circulava per l’AP-7, al terme municipal de la Jonquera. A dins del cotxe, un Mercedes de color negre i matrícula de Bielorússia en el qual viatjaven dos homes, els agents hi van localitzar una granada “en aparent estat de conservació” i amb el perímetre “encintat”. Els agents van arrestar els sospitosos, que van passar a disposició judicial diumenge.

Fabricació russa

Segons recull la resolució del jutjat, els tècnics especialistes en desactivació d’explosius de la Guàrdia Civil (Tedax) van determinar que es tractava d’una granada de mà ofensiva de fabricació russa, model M-75 i que estava en “perfecte estat d’ús” perquè tenia detonador i càrrega explosiva. El jutjat d’instrucció número 6 de Figueres, en funcions de guàrdia, va ordenar l’ingrés a presó sense fiança dels dos detinguts. Els investiguen com a suposats autors d’un delicte de dipòsit d’armes i munició de guerra. Segons recull la interlocutòria del jutjat, en aquests moments de la investigació hi ha “motius suficients” per atribuir-los aquests presumptes delictes.

Presó sense fiança

La jutgessa subratlla que, segons la jurisprudència, n’hi ha prou amb “la tinença d’una sola arma” per atribuir a les dues persones investigades un delicte de dipòsit d’armes. A més, en decretar la presó provisional i descartar la llibertat sota fiança sol·licitada per la defensa, la interlocutòria del jutjat d’instrucció també exposa que els sospitosos no tenen arrelament al país i que, per tant, hi ha risc de fugida.

LES FRASES

Hi ha motius suficients per atribuir a les persones investigades un presumpte delicte de dipòsit d’armes i munició de guerra
Tenien, indiciàriament, la granada a la seva disposició i en estat de funcionament.
Interlocutòria deL jutjat de Figueres que ha decretat l’ingrés a Presó dels detinguts


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia