Successos

La GU de Figueres va posar 71 denúncies per incivisme i drogues al setembre

Quaranta van ser per tinença o consum de substàncies estupefaents

Catorze de les denúncies van derivar en detencions

La Guàrdia Urbana de Figueres va tancar el mes de setembre amb un balanç de 71 denúncies, de què 40 van ser per tinença o per consum d’estupefaents i 31 per infraccions contra l’ordenança de civisme. De totes aquestes accions es van derivar 14 detencions i de les denúncies per tinença o consum d’estupefaents, 9 corresponien a menors d’edat, segons s’ha informat des de l’Ajuntament de Figueres.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’explica que la Guàrdia Urbana treballa “estretament amb les famílies dels menors denunciats per consum o tinença d’estupefaents”, lliurant-los als pares un cop han estat denunciats i oferint a les famílies afectades l’opció de suspendre la sanció si se sotmeten a un programa de mesures educatives com a mecanisme de prevenció i reconducció.

Quant a les detencions que s’han produït el mes de setembre, sis van ser per delictes contra la salut pública, dues per robatori amb violència, dues per amenaces, dues per crida i cerca, una per violència de gènere i una per trencament de condemna.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, destaca que la seguretat de Figueres és “una prioritat” per al govern municipal, que treballa, segons manifesta, “per dotar de majors recursos policials la Guàrdia Urbana per desenvolupar la seva funció”. A més, Casellas remarca: “Com a ciutat, ens ha de preocupar el consum de drogues entre menors. Per això, des de la Guàrdia Urbana fem una crida perquè les famílies col·laborin amb accions educatives de prevenció i dissuasió dins l’àmbit familiar.”

Aquest mes d’octubre, s’ha desplegat la nova campanya contra l’incivisme, amb inspeccions en les zones de contenidors d’escombraries. En una sola nit, la del divendres 4 al dissabte 5, es van aixecar 19 actes per part de la Guàrdia Urbana. De totes les actes aixecades, una va ser per orinar al carrer, una per consumir estupefaents a la via pública i les altres 17 va aixecar-se per incompliment de l’ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana (OMCC) en matèria d’escombraries. Del total de les actes aixecades relacionades amb el dipòsit de residus a la via pública, la Guàrdia Urbana en va aixecar 7 per dipositar residus fora dels llocs determinats, 7 per no dipositar les escombraries i altres residus dintre dels contenidors, 2 per deixar mobles i trastos vells a la via pública i, finalment, una per abandonar els residus comercials a la via pública.

LA XIFRA

9
menors d’edat
hi havia entre les persones sancionades per consum o tinença de substàncies estupefaents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia