Successos

Preveuen instal·lar 8 noves càmeres de videovigilància en carrers de Figueres

Anuncien la intensificació de la vigilància al centre de la ciutat amb patrulles permanents

En les darreres setmanes han augmentat els robatoris al centre

L’equip de govern de Figueres té previst instal·lar vuit noves càmeres de videovigilància al centre de la ciutat. Perquè això sigui possible, es preveu una partida de 60.000 euros en el pressupost per a l’any vinent que permeti instal·lar-les als carrers principals. Així mateix, des del cap de setmana passat, dues patrulles fixes, una dels Mossos i una de la Guàrdia Urbana, patrullaran al centre per combatre el repunt de robatoris en comerços.

El regidor de Seguretat de Figueres, Pere Casellas, va afirmar que estan “en via de trobar els autors” dels darrers robatoris en comerços al Rovell de l’Ou, i va anunciar que tenien constància que “venien de fora”. A més, va fer saber també que es triplicaria la inversió destinada a la unitat canina per combatre el tràfic de droga.

En la compareixença pública Pere Casellas va fer balanç de l’activitat de lluita contra l’incivisme entre el juliol i el setembre. El regidor va informar que durant aquests mesos el cos policial havia sancionat fins a 402 infraccions administratives, un increment del 90,52 per cent respecte al mateix període de l’any passat, en què es van comptabilitzar 211 fets administratius sancionats.

Del conjunt d’actuacions portades a terme pels agents de la Guàrdia Urbana en aquest temps, destaca l’increment de 49 a 106 denúncies relacionades amb el consum o la tinença de substàncies estupefaents, cosa que representa un augment del 116,32 per cent respecte a l’any 2018. En aquest mateix sentit, hi ha hagut el doble de denúncies per pertorbar el descans dels veïns de la ciutat; s’ha passat de 12 denúncies l’any 2018 a 24 enguany.

També es va informar que ha augmentat el nombre de denúncies imposades per embrutir la via pública i llençar escombraries fora de l’horari establert; s’ha passat d’una única denúncia l’any 2018 a 27 denúncies aquest any. L’Ajuntament de Figueres considera que ha estat gràcies a la campanya d’inspecció i control dels punts de recollida d’escombraries de la ciutat iniciada en els darrers mesos.

Les denúncies per consum de begudes alcohòliques a la via pública també han crescut un 462 per cent: de les 8 del 2018 s’ha passat a 45 entre els mesos de juliol i octubre. A més, s’han incrementat les denúncies per tinença d’armes, que han passat de les cinc de l’any passat a les 23 d’aquest estiu.

LA XIFRA

60.000
euros
és la xifra que pensa invertir l’Ajuntament de Figueres en noves càmeres de videovigilància.

LA DATA

4.10.2019
En un sol dia
la Guàrdia Urbana va aixecar 17 actes per haver fet mal ús dels contenidors.

LA FRASE

Volem mantenir una pressió sostinguda de la Guàrdia Urbana per lluitar contra l’incivisme
Pere Casellas
REGIDOR DE SEGURETAT DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia