Successos

Els Mossos frustren un suposat tall a les vies del TAV, a Bàscara

El poble de Bàscara va viure ahir a primera hora de la tarda uns moments d’expectació arran d’una gran, sobtada i inusual presència policial. Segons fonts veïnals, a la zona de l’aeròdrom del municipi es van arribar a concentrar fins a dinou furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra (Brimo), a més de sis o set cotxes patrulla, una ambulància i un helicòpter que sobrevolava el perímetre. Poc més d’una hora després, però, la major part d’aquests efectius ja s’havien replegat en direcció a Girona i a Bàscara tan sols quedaven algunes dotacions policials. Des del cos dels Mossos es va informar que el dispositiu responia a la sospita que en aquest punt s’havia reunit gent que estaria planejant una possible ocupació de les vies del tren d’alta velocitat (TAV) que transcorren per aquest sector. L’actuació es va donar per tancada després de la identificació de diverses persones i d’escorcolls en cotxes.

Els temors per aquesta suposada invasió de les vies va fer que el servei de trens del TAV entre Girona i Figueres quedés interromput durant una hora i mitja (des de dos quarts de cinc fins a les sis de la tarda). Tot i que els Mossos van assegurar que des del cos no s’havia donat cap indicació d’interrompre la línia, Renfe i Adif van manifestar a l’ACN que, tal com s’havia informat a través de les xarxes socials, “el tall s’havia dut a terme de manera cautelar per la possible presència de persones en la infraestructura”.

Mentre va durar la interrupció un tren va quedar aturat a l’estació de Girona i hi va haver afectacions en els trajectes de cinc combois. Protecció Civil va activar la prealerta del pla Ferrocat, però el va desactivar un cop es va habilitar un servei alternatiu per carretera i també es van derivar els viatgers cap a trens regionals de via convencional. Adif hi va afegir que la possible ocupació ferroviària finalment no es va fer, tot i que les persones que presumptament volien protagonitzar-la “s’havien acostat perillosament a la infraestructura”.

Els fets que haurien motivat el desplegament policial haurien tingut lloc, concretament, a l’entorn del quilòmetre 736,400 de la via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia