Successos

Societat

Dolça Garrotxa

El pastisser Jordi Ferrer reprodueix amb xocolata el carrer Teixeda dels Hostalets

Inicia així una sèrie de recreacions de la comarca

El carrer Teixeda dels Hostalets d’en Bas (la Vall d’en Bas), sobretot les balconades de geranis de les cases que el formen, és una de les estampes més típiques de Catalunya. És un carrer de pòster. De fet, Turisme de la Generalitat en va difondre uns anys enrere. El pastisser i xocolater Jordi Ferrer, de Ferrer Xocolata d’Olot, l’ha reproduït ara, coincidint amb el Nadal, amb més de mig centenar de quilos de xocolata. Ferrer fa un gir en la seva proposta monumental nadalenca –el seu aparador és cita obligada a la ciutat durant aquestes dates–. Fins ara, ha reproduït estampes de mercats de Nadal de diverses capitals europees, que ell i la seva família havien visitat prèviament.

A partir d’ara, els protagonistes seran pobles i racons de la comarca de la Garrotxa i, com en el cas d’aquest any, tindran un component íntim. I és que en una de les cases del carrer Teixeda hi va néixer la seva mare, Fina Salgueda, la pubilla de cal Ferrer. El seu avi era el ferrer dels Hostalets d’en Bas i, per això, amb el carrer Teixeda com a escenari del naixement, situat a l’església, l’única figura que hi ha és un ferrer treballant al mig de les típiques eres que encara es mantenen en aquest poble de la Vall d’en Bas.

Ferrer explica que ha utilitzat xocolata negra, de llet i blanca un pèl tenyida de marró per a les façanes de les cases. A més, ha reproduït pètal a pètal els geranis de les balconades amb xocolata blanca tenyida de colors. Hi destaca la del costat de cal Ferrer, on tots els geranis són de color groc com a símbol reivindicatiu de la llibertat dels presos polítics. Completen l’estampa elements típics de pagès com un carro amb palla, un paller... Els Hostalets, doncs, afegeix ara al pòster una versió ben dolça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia