Successos

Estabilitzat l’incendi en una empresa de Montornès del Vallès

S’aixeca la recomanació de confinament de la població vulnerable a Montornès, Martorelles, Montmeló i Vilanova del Vallès

Protecció Civil desactiva l’Alerta del PLASEQCAT

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat el foc que des d’aquest dimecres crema en una empresa de reciclatge de dissolvents i residus industrials a Montornès del Vallès.

El cos d’emergències ha anunciat al voltant de tres quarts de quatre de la tarda que donava per estabilitzat el sinistre un cop han aconseguit sufocar l’incendi dels dos dipòsits que cremaven i també han pogut segellar la fuita d’un tercer. Els Bombers han treballant al llarg del matí i migdia per extingir el foc amb fins a 31 dotacions.

Cap a tres quarts de vuit del matí s’ha declarat un incendi de grans dimensions en una nau de l’empresa de solucions mediambientals Ditecsa Centre Derpin, ubicada al Polígon industrial Can Bosquerons de Montornès.

Protecció Civil ha activat l’Alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) i ha demanat a la població propera al sinistre, especialment dels municipis de Montornès, Montmeló, Martorelles i Vilanova del Vallès, que es tanquessin a l’interior dels edificis si els arribava el fum o notaven molèsties. Cap a finals del matí ha rebaixat la recomanació de confinament als col·lectius més vulnerables, com persones grans, infants, malalts respiratoris i dones embarassades.

L’agència d’emergències ha desactivat l’Alerta del PLASEQCAT a les 16.36 hores, un cop els Bombers han donat el foc per estabilitzat.

Els treballadors de les empreses properes ja han pogut tornar i només es restringeix l’accés a la indústria afectada, a la depuradora i al camí que les connecta.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha informat de l’afectació de la qualitat de l’aigua del riu Besòs per les aigües d’extinció de l’incendi. Aquest avís es refereix únicament a l’aigua del riu i en cap cas a l’aigua de la xarxa municipal.

Segons el Servei Català de Trànsit, la carretera BV-5001 a Montornès s’ha hagut de tallar al trànsit, però des de fa una hora ja s’ha reobert. També hi ha hagut afectacions als trens de la R2, R2 nord i R8, que no han pogut aturar-se a l’estació de Montmeló, però en aquests moments també s’ha recuperat la normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia