Un conductor mort i cues quilomètriques, a causa d'un xoc a l'N-II a Fornells de la Selva

La víctima és l'advocat de Malgrat de Mar Andreu Fontrodona Puig, assessor urbanístic de l'Ajuntament de Tordera

L'accident va passar pels volts de dos quarts de quatre de la tarda al quilòmetre 709 de la carretera N-II, al punt on la carretera conflueix amb la variant, dins del terme de Fornells de la Selva. El Fiat Panda circulava per l'N-II en direcció nord quan, per causes no aclarides, va envair el carril de l'esquerra i es va posar enmig de la trajectòria d'un tràiler que, provinent del tram de la variant, circulava en direcció sud. El camió, de matrícula alemanya, va envestir el Panda i el va retornar uns trenta metres cap enrere, i en fer una maniobra que volia ser evasiva es va desplaçar cap a la seva dreta i va anar a impactar per darrere contra la caixa d'un altre camió que era aturat al vial d'incorporació esperant que tingués via lliure. L'impacte va fer que aquest camió alhora encalcés un altre cotxe, un Seat Ibiza, que era davant seu també esperant per incorporar-se.

El conductor del Fiat Panda, l'advocat Andreu Fontrodona, va morir a l'acte i la carretera es va haver de tallar en els dos sentits mentre es retiraven els vehicles i els Mossos feien l'atestat. L'operació va provocar llargues cues de vehicles que circulaven en direcció nord. La circulació es va normalitzar cap a les 6 de la tarda.

Pagar menys però aviat

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va presentar ahir la nova llei de seguretat viària, que entrarà en vigor el dia 25 d'aquest mes i que canvia el règim sancionador. Es determinen quantitats fixes per a les sancions: fins a 100 euros per les lleus, 200 euros per les greus i 500 euros per les molt greus. Es passa del 30% al 50% el descompte si es paguen les sancions de forma ràpida i renunciant a fer recurs. S'unifiquen a tot el territori de l'Estat les sancions per excés de velocitat. A partir d'ara les sancions pecuniàries imposades prescriuran passats quatre anys i no pas al cap d'un any com fins ara. El ministre va presentar la reforma com un sistema que vol ser pedagògic i vol simplificar el procediment sancionador i va apuntar que el que es recapti a través del cobrament de les multes es destinarà íntegrament a actuacions de seguretat viària, prevenció d'accidents i ajuda a les víctimes.

Lladre i conductor temerari

La Policia Municipal de Girona va detenir diumenge a la nit un veí de Calonge de 32 anys, Francisco Javier Vallejos Gotovart, acusat d'haver robat la bossa a una noia i després haver conduït de forma temerària pels carrers de la ciutat. A un quart de dotze de la nit, segons van alertar uns ciutadans a una patrulla, el conductor d'un cotxe es va aturar a la plaça Marquès de Camps, va sortir del cotxe, va ventar una empenta a una noia i, després d'un forcejament, li va arrabassar la bossa de mà. Després, el lladre va pujar al cotxe i va fugir per la Gran Via, en direcció cap a la plaça del Lleó. La policia va alertar totes les unitats que hi havia al carrer, en aquells moments controlant la celebració de la victòria del Barça, i una patrulla que era al carrer Sibil·la de Fortià va detectar el cotxe sospitós. El van aturar i van demanar la documentació al conductor, que es va posar nerviós, va forcejar amb el policia i va fugir a tot drap cap al carrer del Carme. Va passar semàfors vermells, va envair el carril contrari i va obligar altres cotxes a pujar a la vorera. Després, en passar per un reductor de velocitat, el cotxe va sortir projectat, va perdre el control i va tombar vuit pilones. Llavors el cotxe es va aturar però el conductor va fugir a peu i va llençar la bossa que havia robat i que va poder ser recuperada. Finalment el van atrapar i detenir, i quan el van fer bufar va marcar 0,40 mg/l.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.