Successos

Absolt l’acusat d’envestir en cotxe una processó

Els fets es van produir per Setmana Santa de l’any 2015 a Masarac

El jutjat penal número 2 de Figueres ha absolt el conductor acusat de conducció temerària per haver envestit amb el cotxe una processó de Setmana Santa a la carretera rural que va de Masarac a Mollet de Peralada el 6 d’abril del 2015, avança l’ACN.

La fiscalia demanava per al processat una pena d’un any i tres mesos de presó i la prohibició de conduir vehicles de motor durant quatre anys. La sentència conclou que el conductor es va trobar amb la processó ocupant la via. “Després d’un conflicte entre l’acusat i els congregats, que va portar algun d’ells a rodejar i colpejar el vehicle, l’acusat va avançar seguint la marxa accelerant i desaccelerant”, assenyala la sentència. El jutjat no ha donat credibilitat a la versió del capellà, que va assegurar al judici que havia arribat a témer per la seva vida.

Segons la sentència, el seu relat ofereix “dubtes” i no encaixa amb el de la resta de testimonis. La jutgessa ha conclòs que el processat no va conduir de forma temerària. De fet, assegura que va “extremar les precaucions” a l’hora de passar entre el grup d’entre 40 i 50 fidels que participaven en la processó. “Si no, hauria atropellat els congregats”, argumenta la sentència.

Al jutjat, el capellà va ser l’únic dels fidels presents en aquell acte que va concretar que el conductor havia “cremat rodes” i havia “passat a tota velocitat” provocant una “estampida de gent”. També va dir que havia temut per la seva vida perquè el cotxe anava “molt ràpid”. La sentència subratlla que els altres feligresos que van declarar com a testimonis van donar una versió més matisada, assegurant que el cotxe va marxar a més velocitat però que va avançar la processó “accelerant i desaccelerant”.

LA XIFRA

1
any
i 3 mesos de presó, a més de la prohibició de conduir durant 4 anys, era el que demanava la fiscalia.

LA DATA

06/04/15
La processó de Setmana Santa,
entre Masarac i Mollet de Peralada, va ser pertorbada pel pas d’un cotxe.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia