Successos

El jutjat envia a la presó la mare assassina

No veu motius per a un ingrés psiquiàtric i argumenta que en llibertat podria fugir o tornar a delinquir

Presó provisional comunicada i sense fiança. És el que ahir va ordenar el jutjat número 1 de Girona per a Maria Àngels Freixas, la dona de Girona que el dia 30 va matar la seva filla de deu anys, fent-li beure primer aigua amb 80 pastilles sedants diluïdes i després afogant-la a la banyera. La defensa de Freixas, exercida pel lletrat David Muñoz, demanava la llibertat o internament psiquiàtric al·legant que la infanticida té trastorns mentals, però la jutgessa s’ha decantat per la petició del fiscal Enrique Barata, que demanava que fos empresonada emparant-se en els informes dels metges forenses que van avaluar la detinguda i van concloure que es mostrava orientada i que raonava de forma coherent. El jutjat esgrimeix dos arguments per privar Freixas de llibertat. Primer, per evitar que fugi, atesa l’entitat de la pena que li pot caure per assassinat (entre 20 i 25 anys) amb l’agreujant de parentiu, tenint en compte que no té arrelament ja que vivia sola, estava divorciada i la Gemma, la nena que va matar, era la seva única filla. El jutjat també veu risc de reincidència delictiva, tenint en compte que té problemes psiquiàtrics i ha estat ingressada diverses vegades, sense que quedi clar que el tractament farmacològic prescrit li fos efectiu, ja que va acabar matant la filla i mostrant “una absoluta fredor emocional”. Maria Àngels Freixas ja ha ingressat a la presó del Puig de les Basses, on se li faran els controls i supervisions habituals i noves avaluacions del seu estat mental.

Els funerals per la nena assassinada, Gemma Duran, s’oficiaran avui a les dotze a l’església del Mercadal de Girona. La nena, de deu anys, estudiava a l’escola Vedruna i anava a dansa a un centre de Girona, i no pas al centre de dansa de Vilobí on assistien les nenes assassinades a Salitja com, per error, dèiem en l’edició d’ahir.

El dia negre de la infanticida d’actitud pètria

Maria Àngels Freixas va tornar a relatar ahir davant la magistrada amb la mateixa “actitud pètria i fredor terrible” (en paraules del fiscal) com ho va fer per matar la seva filla. No va explicar el motiu que la va impulsar a matar però va dir que aquell dia, dilluns 30 de desembre, ho veia tot negre i tenia desesperança i sensació de ruïna. També va dir que era coneixedora que la família feia tràmits per incapacitar-la. Tot just el dia 24 havia sortit del psiquiàtric i el dia 27 ella mateixa havia anat a urgències dient que tenia idees suïcides. El matí de dilluns, mentre la Gemma era a classe de mecanografia, ella va anar a la farmàcia i va comprar tres capses de Lormetazepam, medicament que tenia receptat per a ella. Va recollir la nena un xic abans de les 12 i juntes van anar cap a casa. Allà va dissoldre 80 pastilles (les tres capses més una que ja tenia a casa) en aigua i va dir a la nena que s’ho prengués que li aniria bé per al coll, ja que havia passat angines. I així va vèncer la reticència de la nena. Quan la nena va començar a aquedar adormida va anar a omplir la banyera, després la va agafar a coll i la va posar a dins. En acabat, va enviar un missatge de Messenger a Albert Soler, amic seu de Facebook, dient que havia matat la filla. Després també ho va anar a dir a una veïna que té un parent policia i que no s’ho va creure fins que va veure la nena inerta dins la banyera. A les 13.04 h el 112 havia rebut els avisos de Soler, de la veïna i de la mateixa infanticida. La dona es va mostrar impassible mentre intentaven reanimar la nena i quan, ja detinguda, es va fer la reconstrucció dels fets. Només va mostrar un bri de sensibilitat quan el fiscal, davant una foto de mare i filla, li va dir: “Que guapa que era la nena.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia