Successos

Col·laboració policial entre Cassà, Caldes i Llagostera

L’acord, pendent de l’avaluació del Consell de la Policia, vol implementar sinergies per augmentar l’efectivitat

Els ajuntaments de Cassà de la Selva , Llagostera i Caldes de Malavella han presentat als serveis territorials de la Generalitat l’esborrany de l’acord de col·laboració entre els tres municipis en matèria de seguretat pública. Es tracta d’aprofitar sinergies entre els efectius de les respectives policies locals i millorar l’efectivitat i alhora emprendre actuacions conjuntes.

Triangle intercomarcal

Els caps de policia dels tres municipis tenen molta relació per la proximitat geogràfica, tot i que Caldes pertanyi a la comarca de la Selva i Cassà i Llagostera, a la del Gironès. L’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, va destacar la bona predisposició entre els tres municipis. Cassà de la Selva va liderar el projecte amb diferents reunions prèvies. L’alcalde de Llagostera, Toni Navarro, va incidir en el fet que la cooperació municipal es pot estendre a altres àmbits, més enllà del policial. El regidor de Governació de Caldes, Sergi Mir, va destacar l’entesa prèvia entre els tres caps policials. El text presentat al cap dels serveis territorials, Albert Ballesta, és un esborrany que ara estan avaluant des del Consell de la Policia. Entre altres iniciatives, el conveni que s’ha de validar permetrà cooperar en els desplegaments dels controls d’alcoholèmia o compartir recursos que només té un municipi com ara la unitat canina de la policia local de Caldes de Malavella.

LA XIFRA

48
és el nombre
d’efectius total entre les tres policies locals. Cassà (19), Llagostera (17) i Caldes (12).

LES FRASES

Es poden fer moltes actuacions conjuntes: controls de velocitat, d’alcoholèmia, seguretat a les escoles...
Robert Mundet
ALCALDE DE CASSÀ DE LA SELVA
La cooperació entre municipis es pot estendre a altres àmbits, com per exemple el del transport
Toni Navarro
ALCALDE DE LLAGOSTERA

Iniciativa pionera a la demarcació

La col·laboració en matèria de seguretat pública entre els municipis de Cassà de la Selva, Llagostera i Caldes de Malavella, a través de les seves policies locals, és el primer acord d’aquestes característiques a la demarcació. La iniciativa és pionera a les comarques gironines. Aquesta fórmula s’ha dut a terme a la comarca del Bages entre Sallent, Sant Fruitós de Bages i Santpedor. Al Maresme també ho han posat en pràctica Calella, Canet i Sant Pol de Mar. El Departament d’Interior va regular la col·laboració entre diferents policies locals el 2012. Entre els requisits establerts en aquesta ordre hi ha el fet de ser municipis limítrofs i tenir cos de policia local propi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia