Successos

Mor un pilot de la Patrulla Àguila després d’estavellar-se al Mar Menor

Fins a tres aparells de l’exèrcit han patit accidents a la mateixa zona en els últims 7 mesos amb la pèrdua de 4 vides

El comandant Eduardo Fermín Garvalena Crespo ha mort aquest dijous després d’estavellar-se en la Mar Menor l’avió C-101 de la Patrulla Àguila que pilotava, un sinistre ocorregut prop d’on va morir l’agost passat un altre comandant als comandaments del mateix model d’avió.

El sinistre ha passat, segons el 112, cap a les 15.45 hores, quan diverses persones han alertat que l’aeronau, amb base en l’Acadèmia General de l’Aire de San Javier (Múrcia), havia caigut a l’aigua a un quilòmetre de la costa de la Màniga, a l’altura del quilòmetre 6,5 d’aquest litoral.

Segons ha informat l’Exèrcit de l’Aire, no hi ha indicis que el pilot, de 38 anys, hagués saltat de l’avió abans d’estavellar-se contra l’aigua quan l’aeronau, que duia a terme un vol d’assaig, va perdre el control per raons desconegudes.

Es dóna la circumstància que Garvalena va substituir fa dos anys en la mateixa posició de la patrulla acrobàtica, l’Àguila 5, a l’instructor Francisco Marín, que va morir l’agost passat en estavellar-se al mar en un avió del mateix model i en una zona pròxima a la de l’accident d’aquest dijous.

En total, són tres els accidents que han sofert avions de l’Acadèmia de San Javier en els últims set mesos en aquesta zona, en els quals han perdut la vida quatre militars.

El primer va ser l’ocorregut el 26 d’agost en el qual va morir el comandant Marín i el segon es va produir gairebé un mes després, el 18 de setembre, quan l’instructor Daniel Melero i l’alumna alferes Rosa Almirón van morir en l’accident d’una aeronau militar Tamís E-26 de l’acadèmia, també en aigües de la Mar Menor.

El comandant mort aquest dijous tenia 2.300 hores de vol i va formar part del 142 Esquadró, Ala 14 (F-1) de 2007 a 2013; del 142 Esquadró, Ala 14 (Eurofighter) de 2014 a 2017 i del 793 Esquadró, AGA (C-101) des de 2017 fins a l’actualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia